Veden har nu ett permanent tak över sig,vedforrad_fardigt_1_a svärfar och jag fick ordning på vedskjulet idag. Det återstår lite finlir men på det stora hela så är skjulet (om man nu kan kalla det så, det är ju bara ett tak) klart. Vedlavningen kan nu återupptas.

Jag tycker att bygget har gått har gått bra även om svärfar och jag haft lite diskussioner om hur noga det var med vedforrad_bj_aprecisionen i bygget (det var verkligen inte jag som förespråkade den högre graden av noggrannhet). Vi hittade dock fram till kompromisser utan några större svårigheter.

Jag tror att taket på skjulet är ganska stormtåligt som det är men jag kommer ändå att lägga några lastpallar på plåten, som en extra säkring, inför vinterstormarna. Jag känner att jag behöver ha både ”hängslen och livrem” när det gäller att förankra takplåtarna om jag ska kunna sova när det stormar.

När jag var ute och sprang i morse så såg jag säsongens första mördarsniglar.mordarsnigel_april_a De var små men tyvärr såg jag ganska många av dem. Ett vårtecken som jag däremot njöt av idag var lukten av brinnande fjolårsgräs. Min fru ”luntade” lite i rabattenluntning_20150328_a och röklukten gav mig verkligen vårkänslor.

Var vänlig följ och gilla: