Hustrun och jag är ju barnfria just nu, ungarna är hos mormor och morfar och beräknas inte komma hem förrän på söndag. Mina tankar inför barnledigheten var att jag dels skulle vila upp mig och dels skulle hinna göra lite utanför gården med hustrun – typ bio och äta ute. Tyvärr har vi inte tagit oss till varken bio eller restaurang än och jag är tveksam till att vi kommer göra det eftersom jag helt tycks ha tappat orken. Jag är jättetrött mest hela tiden, har ingen geist alls och är inte särskilt glad i de aktiviteter som måste göras, t.ex. gå med Betty, hämta hö, bära ved och elda i pannan. Igår fick hustrun dock med mig till Kupan och Erikshjälpen inne i Halmstad, förutom att lämnade in lite grejor så köpte min fru några böcker och jag en slips (ska bli en kil i ryggen på en väst). På vägen hem improviserade vi också till stopp på en djuraffär och på Biltema, på båda ställena så köpte vi hundgrejor. Jag visste inte att de hade djursaker på Biltema men där fanns en hel del och vi fick med oss en bädd till Betty hem. En bädd som hon inledningsvis inte visade nåt intresse alls för men som hon nu har börjat begagna sig av. På djuraffären köpte vi en sele till henne och den fungerar bra, hon drar mycket mindre i kopplet när hon har selen på sig. Jag vet inte varför en sele skulle göra skillnad men den gör uppenbarligen det.

Efter att vi kommit hem från turen till Halmstad i går så gick jag och Betty en kvällspromenad (fotot nedan är tänkt att illustrera en kvällspromenad i mörkret) och det luktade faktiskt vårvinter ute! Vi har ju inte haft nån vinter att tala om ännu men det luktade sådär som det brukar göra i slutet på februari och början på mars när det är varmt på dagarna men fryser på till natten. Även om det luktmässigt drog mot vår igår så tror jag nog att vi kommer få lite vinterväder innan våren kommer på riktigt. Frågan är väl bara när vintern kommer och om den kommer ta med sig nån vinterstorm? Vi har ju inte haft nån riktig vinterstorm på ett par år, den senaste var nog Gorm som blåste förbi här i slutet på november 2015. När jag summerade stormarna mellan Gudrun (2005) och Gorm så kom jag fram till följande lista för Västkusten:

2007 – Per

2011 – Adventstormen

2012 – Emil

2013 – Simone och Sven

2015 – Svea och Egon

Med tanke på tidsintervallet mellan de olika stormarna så känns det tyvärr som att sannolikheten är ganska hög för att det kommer smälla till och blåsa rejält här under de närmsta månaderna. Efter Gudrun och Per är jag lite ”stormskadad” och tycker att det är riktigt obehagligt när det blåser mycket så jag fasar för när nästa storm med orkanvindar ska dra in här. Jag är väldigt tacksam att vi slapp Alfrida som tydligen ställt till med rejäl oreda på östkusten. Det är nog inte riktigt lika illa där nu som det var här efter Gudrun eller Per men tydligen kan närmare 30 000 hushåll bli utan el i över en vecka till, inte kul. De grävde ner elledningarna här omkring i somras så förhoppningsvis ska vi slippa omfattande strömavbrott när nästa storm slår till. Fast med e.on. så vet man aldrig…..

Till sist några bilder från dagens promenader.

Var vänlig följ och gilla: