I går morse så körde hustrun och jag ner 16-åringen till Kastrup så att han kunde ta flyget till Paris. Det var lite jobbigt att se honom försvinna uppför rulltrappan mot säkerhetskontrollen. Jag reste mycket när jag var ung, flyttade till Irak med pappa när jag var elva och efter gymnasiet så tågluffade jag i Europa flera gånger (längsta resan var på tre månader). Jag reflekterade aldrig över att mina föräldrar skulle vara oroliga för mig när jag var iväg. Det var i varje fall inget de uttryckte.

 

Jag fotade en del i bilen när vi körde fram och tillbaka till Köpenhamn. Öresundsbron med omgivningar gör sig onekligen bra på bild och på motorvägen såg vi flera gamla amerikanare. På vägen hem så kunde jag också följa (via Flightradar 24) när sonens plan, något försenat, lyfte på Kastrup.När vi kom hem och jag var på väg in så svepte det förbi en sparvhök, jag lyckades knäppa två bilder men de blev inte så bra som de kunnat bli om kameran zoomat in på direkten. Som det blev hade jag svårt att få fokus på höken.

 

Nåt annat svårfotat som flyger här är fladdermöss. Sen vi tog ner kastanjerna på gårdsplanen för snart ett år sen så har de flugit mycket mindre på gårdsplanen – nu håller de till på baksidan och jämte logen. Jag tog ett par bilder och visst syns det att det är fladdermöss men jämfört med de fladdermusbilder jag tagit tidigare var de verkligen usla.Dagens övningar har bland annat bestått i ett löppass, som gick oväntat bra, och gräsklippning med tillhörande fika hos vår äldre granne. Under fikat tittade vi på upplösningen av Finnkampen och det var med stor tillfredsställelse jag såg Finland förlora både herr- och damkampen. Genetiskt är jag väl mer finsk än svensk men jag skulle ALDRIG få för mig att hålla på Finland.

 

Till sist några hundbilder.

Var vänlig följ och gilla: