Pirana är tillbaka i selen, i ordens rätta bemärkelse, igen. Vi har inte dragit särskilt mycket ved med henne under hösten men både i går och idag har vi jobbat i skogen. Vi har släpat hem en del av den vindfällda ek som jag kapade upp för några veckor sedan. Pirana kan ta en del av traven jag fick ihop då men det är en hel del som vi måste få ut på nåt annat sätt, typ att jag släpar/rullar/baxar stockarna till närmsta hage (typ 75 meter) där en granne kan hämta dem med traktorn.

När vi var ute i skogen idag så blev det uppenbart att det regnat rejält i natt, det var mycket blötare i skogen idag än igår. Bitvis hade vi nästan kunnat flotta veden! Tack och lov behövde vi inte passera de blötaste och geggigaste områdena på gården när vi körde. Vi måste dock forcera geggan nedan när hästarna ska tas in.Ni vet precis lika bra som jag att det är första advent idag. Jag är kluven inför det, det är skönt att hösten kommit så långt att det inte ens är tre veckor tills det vänder och börjar bli ljusare igen men jag ser å andra sidan inte fram emot den kommande julhysterin. Julen är ju inte min bästa tid på året och planen den här gången är att jag blir kvar här hemma när hustrun och ungarna åker till hennes föräldrar. Jag har firat jul ensam flera gånger och jag verkar vara en av få som tycker att det är ett helt okey sätt att tillbringa julhelgen. Jag menar, det kunde ju vara värre! 🙂

När jag letade efter bilden på Skugge och julfirandet så började jag bläddra bland gamla inlägg i bloggen, det har blivit några stycken vid det här laget. Jag hittade bland annat ett från den 7:e april 2014

där jag skriver ”….några viktiga aspekter av Jolos offentliga identitet t.ex. det engelska, humorn, beläsenheten, intresset för kläder och pipan. De är alla saker jag gärna såg förknippade med mig (mer Irland än England). När det gäller pipan kanske en förklaring kan vara på plats. Jag skulle verkligen vilja röka pipa, som ett attribut eller accessoar. Jag älskar lukten av piprök. Nördig som jag är har jag ägnat mycket tid åt att läsa om pipor på nätet. Jag kan dock inte förmå mig att börja röka.” Föga anade jag då vad som väntade.

Var vänlig följ och gilla: