I somras så fick jag tobak skickat till mig från USA och tillsammans med tobaken kom även en påse kaffe. Jag har inte smakat på kaffet förrän nu eftersom det kom i form av hela bönor och vi har ingen kaffekvarn. Förra veckan så lånade jag dock en kvarn av en kompis så nu innefattar morgonrutinen även att mala kaffebönor till dagens första kopp. Tycker jag att det nymalda kaffet smakar bättre än mitt vanliga? Kanske lite men skillnaden är marginell. Jag är verkligen ingen kaffekonnässör, det är koffeinet och beskan jag vill åt.

Jag har sovit dåligt den sista veckan och vad som varit särskilt frustrerande med det är att det inte ens hjälpt att ta en sömntablett. Oftast blir jag rejält påverkad av en tablett (nästan lite småpackad, jag kan förstå varför vissa knarkar med sånt) men nu har de inte haft nån effekt alls. Jag tror att det beror på att jag varit stressad och uppe i varv på kvällen och det påslaget har neutraliserat verkan av sömntabletten. I går ändrade jag därför mina rutiner lite och tränade på kvällen för att sen röka dagens pipa efter kvällsmaten, allt för att komma ner i varv. När jag tog min sömntablett igår så ”bet” den på direkten. Jag får se hur jag gör idag med träning och piprökning, att sova bra är prio ett men det är också skönt att träna på förmiddagen och sen sitta i skogen och röka på eftermiddagen.

Våra ungtuppar är ännu onackade så de promenerar obekymrat omkring med de jämngamla hönorna. De rör sig över ett mycket större område än de gamla hönsen och i går var de på framsidan en lång stund. Ett tag var de till och med framme vid vägen men de hade tydligen tillräckligt med självbevarelsedrift för att inte gå ut på den.

Jag var på Röda Korsets secondhand i Halmstad i går och kunde inte låta bli att ta ett kort på en av deras skyltningar. Nån tänkte nog lite fel när de sänkte priset på sina silverskedar.

Idag var jag på Röda Korset i Falkenberg och de hade bättre koll på sina skyltar. De hade dessutom ett antal fina kavajer men jag motstod lustan att köpa dem. Jag köpte mig dock en liten akustisk resa tillbaka till 80-talet.

I går gick jag loss med kameran på äpplen och vattendroppar (det blev lite flugsvamp, kastanjer och en spindel också). Jag tog en väldig massa foton men jag lyckades inte få till den där perfekta skärpan i vattendroppen, möjligen så har jag inte ett tillräckligt bra objektiv för att få riktigt bra upplösning i bilderna.

Var vänlig följ och gilla: