Efter att jag i går skrivit mitt arga blogginlägg om Apoteket AB så mejlade jag dem och skrev apodos_nytt_utlamningsstalle_aungefär samma sak som i bloggen. Jag skickade mejlet till den mejladress som stod i brevet som informerade om bytet av utlämningsställe. Eftersom apodos_ajag misstänkte att de som läste mejlen till den adressen arbetade praktiskt med Apodos och inte var involverade i diskussionerna kring själva utlämningsställena så skickade jag även mejlet till Apoteket AB:s VD.

apodos_mejlsvar_apodos_aI förmiddags så fick jag ett neutralt och icke-informativt mejlsvar från Apodosmejladressen. Jag suckade och tänkte att det vet ett typiskt ”goddag yxskaft”-svar, precis vad man kunde förvänta sig. Jag blev därför väldigt förvånad när jag under eftermiddagen blev uppringd av den på Apoteket AB som ansvarar för Apodosverksamheten. apoteket_ab_loggaVD:n hade vidarebefordrat mitt mejl till henne och hon ville informera mig om de förändringar som skett. Hon berättade bl.a. att de erbjudit Apotek Ekorren att fortsätta vara utlämningsställe men att Ekorren tackat nej p.g.a. att de inte kunde acceptera avtalsvillkoren. Jag fick vidare veta att Apoteket AB hade avtal med 300 olika apotek runt om i Sverige, apotek som alla accepterat villkoren. När Apoteket AB inte kunde komma överens med apoteket i Getinge så sökte de ett annat utlämningsställe i byn och då blev det kiosken.

För mig ändrar den informationen spelplanen helt och hållet. Det jag tidigare hört från Apotek Ekorren var att de ville fortsätta som utlämningsställe men att de inte fick det. Kunskapen om att Apoteket AB faktiskt hade dem som förstahandsval gör att jag inte längre kan vara arg på Apoteket AB för bytet. Nu hamnar allt i en gråzon där det handlar om att komma överens om ett svart_vitt_2_aavtal mellan två parter (jag hatar att vara i gråzoner, jag vill att tillvaron är antingen svart eller vit :-)). Jag förstår att Apoteket AB inte vill ha individuella avtal för varje enskilt utlämningsställe och efter att ha pratat med chefen för Apoteket Ekorren så förstår jag att han ansåg att han absolut inte kunde acceptera det avtal han fick presenterat för sig. Det blev jag och de övriga Apodosanvändarna som fick sitta emellan.

Jag är i varje fall skyldig Apoteket AB en ursäkt för att jag trodde att de inte ens erbjudit Apotek Ekorren ursaktmöjligheten att vara utlämningsställe. Jag är också tacksam för det vänliga och informativa samtalet som jag fick. Utöver infon om avtalstvistandet så fick jag också information om sekretessreglerna för dem på kiosken, hur medicinerna förpackas för att anonymisera innehållet och jag fick även veta att det går att ordna det så att jag även får vid-behovsmedicinen till utlämningsstället samt att Apoteket AB erbjuder rådgivning med farmaceuter över telefonen.

Det var värdefull information att få men jag kommer ändå att sluta med Apodos eftersom jag, trots sekretessavtal och anonyma förpackningar m.m., sätter ett högre värde på den trygghet, smidighet, service och apoteket_getinge_storkunskap som apoteket i Getinge erbjuder.

Var vänlig följ och gilla: