Hittills har jag fått merparten av mina mediciner som Apodos, dvs ”portionsförpackade” efter klockslag och apodos_adatum. Jag tycker att det är ett smidigt sätt att hantera medicinerna bl.a. eftersom det är enkelt att se om jag glömt att ta dem. Jag har dock inte alla mediciner som Apodos, Voxra t.ex. går inte att paketera i plastpåsar och sen så har jag min ”vid behovsmedicin” mot oro, ångest och sömnsvårigheter. Som framgår av namnet tar jag den vid behov så den går inte heller att paketera i små klockslagsmärkta plastpåsar. Jag tar en hel del vid behovsmedicin och det innebär att jag nästan varje vecka behöver hämta apodos_nytt_utlamningsstalle_aut nån av dem samtidigt som jag hämtar ut min Apodos på Apotek Ekorren i Getinge.

Från och med idag så kan jag dock inte hämta ut min Apodos på Ekorren. Detta eftersom Apoteket AB har tagit över hanteringen av Apodosmedicinerna och de har beslutat att de inte vill låta apoteket i Getinge vara utlämningsställe, de tillhör en annan apotekskedja. Apoteket AB vill istället att jag ska hämta ut min Apodos på kiosken i Getinge. Det kommer jag inte att göra.

Huvudskälet till det är att jag inte känner mig bekväm med det, jag vill inte att de i kiosken ska ha medkiosken_getinge mina mediciner att göra. Kiosken i Getinge är inte en miljö som jag känner mig integritetsmässigt trygg med. Jag må blogga om min psykiska sjukdom men jag vill ändå inte att de på kiosken ska hantera mina mediciner och kunna läsa vad det är jag tar. Jag vill själv styra informationsflödet kring mina mediciner och jag vill hämta ut dem av farmaceutiskt utbildad personal som är van att hantera känslig information.

Jag kan inte heller låta bli att tycka att det känns onödigt att tvinga mig att besöka flera olika inrättningar för att få ut min medicin. Apotek Ekorren kan ju vara en ”one-stop-shop”, varför tvinga mig och andra Apodosanvändare att behöva hämta medicin på flera olika ställen? Det ord som bäst beskriver dosettApoteket ABs agerande är småsinthet, ren och skär småsinthet. De har inget apotek i Getinge så Ekorren är egentligen inte en konkurrent men uppenbarligen är det viktigare att jävlas med andra apotekskedjor än att kunderna får bra service.

Jag har därför meddelat min läkare att jag vill sluta med Apodos och istället hämta ut medicinen som vanligt på apoteket i Getinge.termometer_20160121 Jag har en dosett som kommer att ersätta Apodosen, det blir lite merarbete för mig men hellre det än kiosken.

I morse så knarrade det om snön när jag gick ut och gav hästarna frukost. Termometern visade -14,3 grader. Ute så var det en fuktig, disig kyla som nöp i kinderna, men knarret var härligt! Senare under dan så kom solen fram genom diset och vi fick en fantastisk utsikt härifrån.vy_ravinge_20160121

Jag har varit hemma med båda pojkarna idag, fast det var bara den ena som var sjuk. Hustrun åkte iväg byxgalgar_4sttidigt i morse och precis när jag skulle gå med nioåringen till skolbussen så satte sexåringen i gång att kräkas. Spyor i hela soffan. 🙁 Nioåringen hann inte med bussen och min bil är ju på verkstan (klar i morgon) så jag kunde inte köra honom till skolan, så han fick bli hemma.

Vid lunchtid så kom hustrun hem och löste av mig. Jag åkte in till Halmstad för att träffa min terapeut men jag klämde också in besök på Emmaus, Kupan och Myrorna. Det enda jag köpte var fyra byxgalgar. Efter shoppingen så begav jag mig till terapin. Jag parkerade på Galgberget och promenerade ner till psykiatrin på Bergsgatan. På vägen passerade jag Hallandsgården som var vinterfin.hallandsgarden_20160121

Jag var kanske inte vinterfin men jag tycker att jag var gangsterfin. Jag hade min kritstrecksrandiga kostym och kunde inte låta bli att leka med pojkarnas leksaker när jag fotade mig. Visst hade jag platsat i Chicago under förbudstiden?johan_gangster_bevapnad_2

Var vänlig följ och gilla: