I eftermiddags så åkte 14-åringen och hustrun till hennes föräldrar över helgen. Äldsta sonen ville inte följa med så han och jag får hålla ställningarna här hemma men jag misstänker att jag inte kommer se så mycket av honom, han kommer förmodligen tillbringa mesta delen av sin vakna tid med kompisar i Halmstad – så jag får lämna och hämta vid bussen. Inget väglag för cykling, även om jag såg en våghals svischa förbi här igår.

 

Mina planer för helgen är att ägna minst en dag åt sömnad, jag har en hel hög med grejor som behöver sys. Det är både saker till mig (lägga ut byxor och fixa nya hattband) och till äldsta sonen (lägga upp byxor). I går köpte jag två par brallor till honom, ett par Levi´s (manchester) och ett par Gant, och båda är för långa i benen. Jag spontanköpte byxorna åt honom när jag såg dem på Röda Korset. Han har pratat om att han vill ha manchesterbyxor och så vet jag att han inte har några bruna brallor och det bör ingå i varje ung mans garderob så jag köpte dem med. Båda paren mottogs med glädje – vilket gjorde mig glad, det är kul att köpa kläder till sönerna. De tycker ofta att jag är gammaldags och lätt töntig så det känns bra att jag ändå kan välja ut kläder som de gillar.

 

Förra veckan lämnade vi in vårt väggur till en urmakare för att höra vad det kostar att få det att gå som det ska. Idag kom svaret – 6500 kronor! Det var mer än vi räknat med och är pengar vi inte har just nu så klockan får förbli oreparerad. Jag ska dock kontakta Urmakarskolan i Motala och höra om det går att få en elev att ta sig an klockan. Jag har tidigare skickat armbandsur dit men eleverna borde ju få lära sig att jobba med väggur också. Vi är ju inte i de krokarna så ofta men ibland passerar vi där och då skulle vi ju kunna lämna in klockan.

 

Till sist några bilder från idag.

Var vänlig följ och gilla: