Hittills har det inte blivit nån ordning på min Nyårsafton, fyrverkeri_2_a_150jag har inte fått gjort det som jag hade tänkt och jag har mått ganska dåligt. Ett tag på eftermiddagen så mådde jag riktigt illa, fick en riktigt rejäl panikångestattack, rent fysiskt så kändes det som om nån satt en stövel i bröstet på mig och tryckte till. Den ångestattacken vet jag i varje fall vad den berodde på, nåt som i grund och botten är nåt irland_karta_apositivt och som jag ser fram emot – sommarens planerade resa till Irland.

Ångesten kom sig av att jag började kolla runt lite på boenden (vi är två kinsale_boende_afamiljer som ska åka och tänkte hyra en lägenhet) och jag kände att det var för många lösa trådar kring resan. Exakta resdatum? Hur många dagar i Dublin och hur många på annat håll? Boende? Hyrbil? Vad får det kosta? I vilken ordning ska allt bokas? m.m. Samtidigt vill jag ju planera och organisera resan, när jag orkar så gör det mig glad.kinsale

Jag vet att jag inte har hela ansvaret för resan men Irland är MITT resmål, hade det inte varit för mig så hade vi lika gärna kunnat åka till Island eller Italien (nej, kanske inte Italien men nåt annat land). Jag bryr mig mycket om alla som ska med på resan och vill verkligen att de ska uppleva Irland som det fantastiska land det är för mig. Förmodligen för höga förväntningar.

agg_i_vinagerIdag så har sexåringen och jag inte gjort nåt nytt experiment men vi har kollat resultatet av ett som vi startade för tre dagar sen. Då la vi ett ägg i agg_gummien burk med vinäger och sen har vi väntat på att skalet ska lösas upp. Idag hade det slutat bubbla om ägget (bubblorna är skalet som reagerar med syran i vinägern och bildar koldioxid) och resultatet var ett skalat, lite äckligt, ägg med gummikaraktär.

Jag lägger också ut en ny bild på gårdagens experiment, den skiktade drinken. På bilden i går så syntes inte russinen som flöt på sirapen i botten på glaset (under vattnet och oljan). experiment_skiktat_glas_russinPå oljan flyter lite riskakor och längst ner i glaset ligger ett par skruvar.

Som utfyllnad och avslutning lägger jag ut 16 sekunder med Stout. Han leker med en piprensare som han knyckt i sonen pyssellåda.

 

Var vänlig följ och gilla: