Artrosstudie 2021

Jag orkade inte springa mitt långpass i går, redan när jag vaknade så kände jag att det inte fanns nån löpning i kroppen. Jag har märkt att jag mår sämre träningsfria dagar så för att åtminstone träna lite så slog jag sex ronder på säcken och körde några set sit-ups. Det ger inte alls samma goa känsla i kroppen som löpningen men det är bättre än ingenting. Det är verkligen tydligt vilken positiv psykisk effekt träningen har på mig. Piprökningen funkar på ungefär samma sätt men den vill jag inte intensifiera av både hälsomässiga och ekonomiska skäl.

I dag trotsade jag regn och blåst och sprang snabbdistans, det gick långsamt men jag blev trött och det var huvudsaken. SMHI har ändrat sin prognos för helgen och i morgon verkar vädret nästan bli okej så jag hoppas kunna springa långpasset då.

I december förra året så bloggade jag om att jag ville se den irländska filmen ”Pixie”, en gangsterkomedi med en hel del ”girlpower”. I förrgår så hittade jag den hos Cineasterna, bibliotekens strömningstjänst av filmer, så ungarna och jag har sett den nu. Den var bra, inte kanon men helt okej – och så utspelade den ju sig på Irland.

I samma inlägg där jag skrev om Pixie” förekom en ekorre. Det var förra hösten som jag (och Betty) med stor regelbundenhet började se ekorrar. Toppen på ekorr-skådningen var i somras när de boade i huset men de har fortsatt att dyka upp. Den allra senaste så sent som i går – hade inte Betty reagerat på den så hade jag dock missat den.

I går fick jag remisser och en enkät för den artrosstudie jag är med i, remisserna gäller blodprov och röntgen medan enkäten handlar om levnadsvanor och smärtupplevlser. Vissa år ingår även fysiska tester, både av ben- och handstyrka, smärtupplevelse och kroppssammansättning. Jag trodde att det skulle ske en sån undersökning i år och hade faktiskt sett fram emot den. Den förre skedde i december 2019, d.v.s. nästan när jag var som mest fysiskt nergången och jag är nyfiken på hur mycket mina fysiska värden har förbättrats av att jag börjat springa igen. Tyvärr får jag ge mig till tåls, och hålla i träningen, ett år till för det blir inga fysiska tester i år.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/artrosstudie-2021/
Twitter
INSTAGRAM