Det är väldigt mycket kajor här i år. Vi har haft enstaka kajor på besök tidigare, nåt år försökte de bygga bo i skorstenen men i år känns det som att de invaderat Underlund. Jag upplever inte att kajorna är aggressiva och trakasserar småfåglarna som t.ex. skator gör men härom kvällen så var det tydligen en stare som retat sig på en kaja för den jagade kajan frenetiskt i luftrummet ovanför gårdsplanen. Staren jagade undan kajan flera gånger men kajan återkom, jag fick nästan känslan att det bara var en lek för den. Tyvärr fick jag inte med både staren och kajan på samma bild, en svala lyckades dock flyga in i bild.

Nåt annat som stararna ägnar sig åt är att flygbomba min bil och en del av magasinstaket. Det häckar flera starar i kastanjerna på gårdsplan så det är ett väldigt flygande in och ut ur bladverket. Varje gång en stare matat sina ungar så tar de med bajs ut ur boet och när de kommit på behörigt avstånd (typ ovanför min bil eller magasinet) så släpper de skiten. Stararna verkar ha fasta utflygningsrutter för magasinstaket är rätt bombat, bilen är träffad men har klarat sig lite bättre. Vi är bombade men definitivt inte sänkta.

Jag har ju velat kring om det är rödstjärtar som jag sett fladdra förbi här hemma. Först trodde jag det och sen trodde jag att jag misstagit mig och blandat ihop dem (honorna) med näktergalar men nu är jag övertygad om att det är rödstjärtar jag sett (och näktergalar jag hört). Rödstjärten är skygg och jag har inte lyckats komma så nära att jag kunnat ta ett skarpt foto men häromdagen så lyckades jag filma en rödstjärt (hane) som satt i ett av äppelträden. Jag satt och rökte och hade videokameran med mig för jag tänkte försöka filma hönsen för min pipvlogg. Jag filmade förvisso hönsen men lyckades även få med en rödstjärt och några veliga svalor.

Mycket fåglar blir det…

Nåt annat som det tyvärr blir mycket av i bloggen är text om mina dåliga tänder. Nu har jag bitit sönder en tand igen. Bettskenan jag skaffade hjälper men den hör tanden bet jag sönder när jag höll på med pipmakeriet. När jag koncentrerar mig så biter jag ibland ihop tänderna väldigt hårt. För ett par veckor sedan bet jag för hårt. Det har ilat (inte smärtat) i tanden sen dess så igår var jag till tandläkaren. När den gamla lagningen plockats bort så kunde tandläkaren konstatera att det fanns sprickor i tanden. Han har gjort en ny fyllning och jag hoppas att det hjälper för gör det inte det så blir det en ny rotfyllning. Lite tröst i eländet var dock det faktum att nån form av högkostnadsskydd gäller sen vinterns rotfyllning för jag kom undan med att betala 350 kronor när det egentligen skulle ha kostat 1250.

Ett annat problem jag har, dock inte av samma dignitet, är att flera av mina västar börjar bli för små. Jag blir lite rundare om magen för varje år men det är inte där problemet ligger just nu. Mitt idoga nötande på sandsäcken har gjort att jag ärmhålen blivit för trånga. Jag tror att det är latissimus dorsi som brett ut sig. Jag är väldigt förtjust i mina västar och att behöva lägga undan flera stycken känns inte bra. Jag har funderat på att ta fram saxen och göra hålen större men jag är tveksam till om jag kan sy ihop det utan att tyget bara korvar sig och blir knöligt. Jag vill inte riskera att förstöra fina västar, då känns det nästan bättre att låta dem gå vidare till nya ägare.

Eftersom jag står inför en ganska stor minskning av antalet västar i min garderob så håller jag utkik efter nya när jag gör mina, allt mer sporadiska, besök på secondhandaffärerna i stan. I går hittade jag två snygga västar som uppfyllde två av tre kriterier jag har på västar (vid sidan om att de ska vara snygga). Kriterierna är – stora ärmhål, långa (vill inte att magen ska puta ut mellan byxlinningen och västen) och rymliga över bröst och mage. Det kriterium som inte uppfylldes var att de satt tajt över bröstet (också en följd av sandsäcken?). Det är dock det problem som är lättast att åtgärda, det är bara att sätta en kil i ryggen och det har jag gjort på många västar. Jag brukar använda slipsar som kilar, så samtidigt som jag köpte västarna köpte jag två 5-kronors slipsar som någorlunda matchade färgen på ryggtyget på västarna.Innan jag visar den senaste fotoskörden, som bara är en spektakulär solnedgång, så kommer en bild på nån form av bobyggande en geting (?) påbörjat på husfasaden. Vem det nu var byggde mot väggen och en säck som stod lutad mot väggen. När vi flyttade på säcken så upptäckte vi den tilltänkta boplatsen.

Var vänlig följ och gilla: