Jag glömde ett foto sist i gårdagens inlägg så det kommer här.Sonen från kojan och jag cyklade till Broaparken i Getinge i går, i parken finns ett Pokéstopp som sonen utnyttjade. Själv utnyttjade jag bänkarna som står där för att sitta ner, röka en pipa och dricka lite kaffe. Med jämna mellanrum kom sonen fram till mig och berättade saker om Pokémon Go som jag inte begrep men jag nickade och försökte säga nåt uppmuntrande. Jag tror det funkade för han verkade väldigt nöjd och glad.

Det blåste en hel del i parken och jag insåg snabbt att jag valt fel piptobak vädermässigt, smakmässigt satt den som en smäck. Det är skillnad på olika hur snabbt olika tobakssorter brinner, skillnaden beror delvis på hur torrtobaken är men även på hur den är skuren. Fint strimlad tobak brinner mycket snabbare än tobak skuren i kuber och det jag hade i går var ett mellanting. Jag rökte ”Brown Irish twist” som i sin originalform ser ut som ett rep av tobak och jag hade skurit slantar av ”repet” och sen strimlade jag slantarna innan jag stoppade dem i pipan. Blåsten i går gjorde att tobaken brann även när jag inte puffade på pipan så stoppet varade inte så länge. Hade jag varit lite förutseende och stoppat pipan med en plugtobak skuren i bitar så hade röktiden säkert fördubblats. Tack och lov så rökte jag i varje fall en pipa med tjocka väggar i piphuvudet, tobak som brinner snabbt i en pipa med tunna väggar är en dålig kombination eftersom piphuvudet blir alldeles för varmt för att hålla i (det riskerar dessutom att spricka).

I går flyttade jag fåren för att den hage de gick i skulle få växa till sig lite. Jag flyttade dem till grannhagen där regnet gjort att gräset börjat återvända. Tyvärr stannade fåren inte i hagen utan i morse dök de upp här. Ibland är de riktigt jobbiga! Hagen de rymde ifrån är samma hage de rymde ifrån i mitten av juni, ska vi ha får där i fortsättningen så måste vi nog stängsla med fårnät. Fåren verkade trivas på gräsmattan där de åt fallfrukt (äpplen och plommon) men med hjälp av lite pellets fick jag in dem i fårhushagen. Nu får de gå där, och i hagarna runt omkring (fåren kan gå fritt emellan), ett tag så får vi se vart vi flyttar dem sen.

Den äldsta sonen har varit hos mormor och morfar en vecka men han kom hem idag, skolan börjar på tisdag. Han hade med sig ett litet paket till mig – 500 gram piptobak! Jag har köpt tobak från en tobakshandel i Newcastle-under-Lyme i England men eftersom inga brittiska tobakshandlare skickar tobak utomlands så levererade de istället tobaken till en bekant i Edinburgh och där hämtades den upp av min svägerska som var på Skottlandsbesök. Hon har i sin tur lämnat tobaken till sonen som tog med den hem – berest tobak!

Var vänlig följ och gilla: