Sen Betty dog har min relation med Sigge intensifierats, jag har ett behov av att umgås/kela med honom nu som jag inte hade innan. Det är som att jag försöker bygga upp ett likadant band till honom som jag hade med Betty. Det kommer inte gå men visst kan vi bli tajtare. En sida av det är att han sov i min säng när hustrun var bortrest förra veckan, något som han faktiskt fortsatt med sen hon kom hem igen. Hustrun kom hem igen med en rejäl förkylning så för att undvika smitta och inte bli störd av hennes hostande och rosslingar har jag sovit i 16-åringens rum – med Sigge. Den sängen är mindre än hustruns och min så det blir ibland lite trångt med Sigge i den, särskilt när han lägger sig tvärsöver… Apropå 16-åringen så blev han en 17-åring i söndags. Kvällen innan var han och några kompisar ute och åt födelsedagsmiddag – Escargot/sniglar och anka, pojken håller på att bli sofistikerad. I söndags kväll bjöd sen hans värdfamilj ut honom på en födelsemiddag på en lokal restaurang.

 

Mitt Instagramsurfande har gjort att jag upptäckt hur många fantastiska vintagebutiker det verkar finnas i Stockholm. I Halmstad finns inga, för herrar, och i Göteborg finns väl bara Ragtime. Här i Halmstad har vi ”bara” välgörenhetsbutikerna, Röda Korset, Erikshjälpen m.fl. men de har ju levererat fantastiska kläder till mig. Det skulle dock vara kul att gå runt och kika lite i riktiga, seriösa vintagebutiker. Jag skulle förmodligen inte handla nåt eftersom prisläget är betydligt högre än det jag är van vid. Men det är utbudet också.

En av butikerna jag besökt digitalt är ”Modern retro” (på Söder) och häromdagen visade de en intressant utstyrsel, ett westerninspirerat bälte draget runt en rutig kavaj. Jag tyckte kombinationen såg spännande ut, även om jag insåg att bältet utanpå kavajen var för djärvt för mig. Inspirerad av fotona plockade jag i förmiddags ihop olika utstyrslar löst baserade på Modern retros bilder. Resultatet kan ses nedan, vissa av mina försök blev helt okej. Ridstövlarna i läder (randsydda) köpte jag på Röda Korset 2014 för 100 kr. Klickbara foton.

Under hundpromenaderna igår och idag så har jag sett flera rådjur, Sigge har missat dem. Igår var där ett på den gamla lastbilsparkeringen där Getinge grus sorterar jordmassor. Har aldrig sett ett rådjur där innan. Idag var det 4-5 rådjur i skogskanten bakom en av grannarnas hus.Under gårdagens promenad mötte Sigge och jag också en maskin som skulle klippa sly och grenar i vägkanten. Resultatet var tydligt när Sigge och jag gick förbi där i morse, han tyckte dock att förändringen i utseende var läskigt så han reste ragg och skällde. Under den promenaden kunde vi också njuta av en fin soluppgång – den behövs i novembermörkret.

Var vänlig följ och gilla: