I fredagskväll hämtade jag hustrun vid tåget när hon kom hem från sin konferens i Danmark. Det är otroligt skönt att ha henne hemma igen, både på ett socialt och ett praktiskt plan. Jag har saknat henne emotionellt men hushållet förfaller också när hon är borta. Det är inte så att jag inte klarar av att se till att ungarna får mat, kommer i säng på kvällarna och iväg till skolan på mornarna – det fixar jag. Vardagsstädningen orkar jag dock inte riktigt med, och ser väl inte heller alltid att den behövs förrän det blivit sunkigt i t.ex. köket. När jag väl ser problemet så har jag tyvärr oftast inte riktigt ork att ta tag i det även om det får mig att må sämre. Hushållet sjangserar aldrig när hustrun är hemma.

Igår kväll var vi bortbjudna till en kompis och jag såg faktiskt fram emot det, det är alltid avslappnat och trevligt när vi är där. Mina aktiviteter på sociala medier har gett en nytändning till mitt klädintresse och jag tycker återigen att det är väldigt roligt att klä upp mig så igår körde jag en kombinationsutstyrsel. Kavajen och västen (manchester) är från italienska Corneliani, manchesterbyxorna jag hade är från Melka (gubbvarning på det märket). Gubbvarningen till trots så var jag mycket nöjd med kombinationen.

Riktigt lika nöjd var jag inte när vi kom fram till vår kompis och vi upptäckte att bromsen på höger fram legat på vilket resulterat i att det rykte från hjulet. Under bilfärden hade vi förstått att nåt var fel men vi trodde nog inte att det var så illa. Oron för hjulet och hemfärden förstörde sen delvis kvällen för mig, jag kunde inte låta bli att tänka på det. När vi körde hem så inledde hustrun färden med några rejäla inbromsningar och jag tror faktiskt att det hjälpte för bilen gick bättre och det luktade inte brända bromsbelägg när vi kom hem. Jag var dock så uppe i varv att jag var tvungen att sitta uppe ett tag och varva ner innan jag kunde gå och lägga mig (tog också hjälp med nedvarvningen av lite glass). Så småningom kom jag i säng och somnade som jag skulle.

Innan vi gav oss iväg till Valborgsbjudningen så hade vi lite ekorrdrama här hemma. En av ekorrungarna klättrade på logväggen och tappade fotfästet och föll till marken, den måste ha fallit nästan fyra meter. Initialt så verkade den ha skadat höger bakben men det hindrade den inte från att klättra upp på väggen igen. Efter att ungen klättrat en stund på väggen tyckte jag att den rörde sig bra igen men då föll den en andra gång. Efter det fallet gav den upp klättrandet och tog sig in på logen markvägen. När den rörde sig på marken så såg den inte skadad ut så förhoppningsvis fick ”Kurre” inga allvarliga men efter de två fallen.

Det fortsätter att ramla in enstaka kommentarer på Reddit rörande min klädstil. Ibland måste jag googla dem innan jag förstår vad de betyder. När jag sökte på ”Drip” så hittade jag de här förklaringarna så jag tolkar det som att den som lämnade kommentaren gillade det jag hade på mig. ”Gawd” verkar bara vara ett annat sätt att skriva ”God/Gud” på.

Jag har inte sett nån mer svala under hundpromenaderna men i morse så såg hustrun och jag en kärrhök (långt håll), några tofsvipor och två gravänder när vi gick med Betty. Vi såg också en groda, några amkor med kalvar och så kunde vi konstatera att rapsen börjar gulna så smått, hustrun berättade att i Danmark så blommade den redan.

Var vänlig följ och gilla: