Gårdagen var grå både vädermässigt och inombords. Den var dock inte depressionssvart utan mer grå av letargi. Jag tänker att det är en liten reaktion på torsdagen som var ganska körig för mig. Jag gjorde en himla massa i torsdags och det brukar alltid kännas dagen efter. Torsdagens aktiviteter innefattade bloggande, YouTubande, matlagning (Skånsk kålsoppa och hemmagjord müsli) och skjutsning till Halmstad. Torsdagen innehöll även två söner som var hemma på grund av studiedag i skolan och sagda söner hade väldigt svårt att hålla sams när de skulle spela TV-spel. Jag försökte aktivera dem genom att skicka ut dem och kratta kastanjer och plocka äpplen men även det ledde till konflikt, båda ville kratta kastanjer och ingen ville plocka äpplen. Det slutade med att båda fick göra både och. Resultatet – sällan har jag sett så många göra så lite under så lång tid…. Jag överdriver väl lite nu men nån riktig energi var det inte i krattandet eller plockandet.

Med samma brist på energi som pojkarna tog sig an utomhussysslorna i torsdags mötte jag gårdagen i stort. Hustrun jobbade hemifrån och vi hade tankar om att köra Pirana på morgonen men vädret satte stopp för dem och efter det så kom jag inte riktigt igång med nåt på hela dagen. Jag satt och slösurfade lite och läste nyheterna på SVT, BBC, Irish Indipendet, CNN, Hallandsposten och P4 Radio Halland men eftersom jag aktivt undvek alla nyheter som hade med Trump, Brexit, SD eller tiggeriförbud att göra så föll ganska många bort. Det var inte förrän jag kom mig för att börja skissa på det här inlägget som jag fick nåt vettigt gjort. Jag gick ut för att ta foton att illustrera äpplen och kastanjer på marken med och det slutade med att jag även fotade blommor och äpplen på gren, samt faktiskt krattade undan en del kastanjer. Ljuset var inte det bästa men några av bilder finns nedan, klicka på dem så blir de större.Det fanns ju planer på att köra med Pirana i går morse men även om det inte blev av så fick hon motion under gårdagen. Vår bagge, O´Malley, är kär i henne och uppvaktar henne som han gör med tackorna och det uppskattas inte alls av Pirana så det blir en hel del spring i hagen. Pirana var både flåsig och svett när jag tog in henne i går kväll.

Vädret under förmiddagen idag var grått men det regnade inte alls lika mycket som igår så vi var ut med Pirana en sväng. Det blev en del träning på att ta sig igenom ”vattenhinder”. Hon är ganska bra på att strunta i vattenpölarna, inte alls lika hysterisk som andra hästar vi haft, men det är ändå bra att träna lite på att gå i vatten.

Var vänlig följ och gilla: