Med anledning av mitt förra inlägg och ”väg-ilskan” jag beskrev där så vill jag vara tydlig med att jag alltid är väldigt noga med att tacka de bilister som sänker farten och håller ut när de möter mig löpandes. Jag gör det (genom en handhälsning) av artighet och för att bygga upp en relation med föraren, jag tror nämligen att risken att bli överkörd av nån man har en mental relation med är mindre än av en främling.

 

För den som inte upplevt det så kanske det låter konstigt men det finns en särskild sorts njutning i att springa i pissigt väder. Sprang 10 kilometer i regn och blåst igår och jag njöt hela vägen. Skovalet bidrog dock lite, hade mina Adidas Boston med kolfiberstavar – det är en fröjd att springa i dem, allt går så lätt.

 

Under gårdagens hundpromenader, också i regn, upplevde jag dock inte samma njutning som när jag sprang. Hundpromenaderna är jätteviktiga för mig, och oftast trevliga men när det regnar är de bara ett måste.Idag kom jag äntligen iväg på provtagning inför nästa veckas läkarbesök. Jag klädde mig i tweed, både Harris och Donegal, för besöket. Jag tog en självis i väntrummet (gjorde tre försök) men den blev inte bra, fotot jag råkade ta på en brandsläckare som stod i ett hörn blev faktiskt mycket bättre. Snygg röd färg! Hemkommen tog jag bättre bilder på mig själv.Fotograferandet hemmavid började dock inte bra, jag ramlade av stenen jag stod på…Idag har jag sluppit regn och istället fått solsken, det var verkligen ”en jättelampa rätt i fejset, var nära att mula på direkten”, som jag försökt utnyttja till att ta bilder på träd i höstskrud. Jag gick genom Vinterhagen, där går kor och kalvar just nu, för fotografering av mig och löv och kreaturen var väldigt nyfikna på mig. Så fort de fick syn på mig kom de lufsandes. Fotona nedan är klickbara.Jag har också gjort ännu en musiksatt bildpresentation, den här gången om tweed som både fin- och arbetskläder. Jag visar gamla irländska foton och så mig själv, förstås…

Till sist dokumentation av en potatistransport jag mötte när jag gick med hundarna i eftermiddags. Alla sätt är bra utom de dåliga……

Var vänlig följ och gilla: