Igår kväll tog jag äntligen tag i nackandet av våra ungtuppar. I samband med att jag stängde om hönsen så högg jag en av dem och skred till verket. Jag insåg dock att jag kanske väntat lite för länge med nackningarna, ungtupparna är nästan lika stora som ”gammeltuppen” och i mörkret i hönshuset är det svårt att hålla styr på vilken tupp man fångar.

Idag så avslutade jag arbetet med en pipa som egentligen var klar redan i går kväll. Jag har jobbat med den några dar och trodde verkligen att jag var klar med pipan i går (hade till och med signerat den) men sen började jag vela och tyckte att den nog var lite för lång. Det slutade med att jag kapade piphalsen och kortade ner pipan med två centimeter. Jag passade också på att fixa lite finlir på den genom att sätta dit en ring av päronträ (pipan är i ask) längst ut på piphalsen. Jag har bara små, små bitar av päronträ kvar men de räckte till den här ringen och kanske en till.

I går hade vi fint höstväder med en dimbeslöjad morgon men idag regnar det. Regnet gav mig dock en chans att prova mina nya gummistövlar (hål i de gamla), stövlarna är inhandlade på Röda Korset för en väldigt blygsam peng. Jag hade egentligen behövt stövlar med stålhätta (hästarna ger mig regelbundet blånaglar) men de enda stålhätteförsedda stövlarna de hade på Röda Korset var ett par nummer för små för mig.

Idag har vi fått två burkar med vår ”egna” honung. Vi har visserligen inte varit inblandade i tillverkningen av den men eftersom kupan den kommer ifrån står på vår vedbacke så känns det ändå som vår honung.

Till sist två höstiga bilder.

Var vänlig följ och gilla: