Dagen inleddes spännande med att jag såg en för mig ny fågel under morgonpromenaden med Betty. I rapsen satt en småfågel med ett klart rött bröst, jag kom inte nära utan fotot blev som synes på distans. Jag googlade lite när jag kom hem och har landat i att det är en Hämpling, på Wikipedia beskrivs den bland annat så här ”Hämplingen är en liten och slank, ganska långstjärtad fink med kort grå näbb.// Adult hane i sommardräkt har kanelbrun rygg och övre vingtäckare, rött övre bröst och panna, gråvit, streckad övergump, grått huvud och nacke, och ljusare strupe.” Nedan är en framgooglad bild på en hämpling i raps.Lite senare åkte hela familjen till Lilla Belfast, det vill säga Laholm. Kopplingen till Irlands näst största stad är att floden som flyter genom Belfast heter Lagan, precis som ån som rinner genom Laholm. Båda ställena kan faktiskt också kopplas till bronsåldersbosättningar. Belfast var ju ett tag en av Europas mest bombade städer men det har även smällt i Laholm, i juli 2008 detonerade någon en bomb utanför kommunalrådet Per Asklunds bostad, det var den tredje sprängningen i Laholm det året. Jag minns inte händelserna och när jag googlat runt lite så hittar jag ingen information om någon till slut dömdes för dåden.

På väg mot Laholm stannade vi till i Halmstad och åt lunch på killarnas favorithak, Lotus. De har en mycket god asiatisk buffé som alla i familjen uppskattar, jag höll mig till sushidelen av den.Väl i Laholm så begav vi oss till Teckningsmuséet som visar en Lasse Åberg-utställning nu. Muséet är beläget nere vid Lagan och har en fin utsikt (klickbar).Ungarna tyckte utställningen var trist men jag tyckte den var intressant. Efter Lasse Åberg så gick vi lite i Laholm, alla som varit där vet att det är snabbt gjort…. Vi såg i varje fall den pittoreska stadsmiljön och en vräkig amerikanare (Cadillac Deville från 1966). Efter det bar det hemåt, med några ytterligare stopp på vägen, stopp som barnen fann olidligt tråkiga.

Hela dagens utflykt har gått genom ett vackert landskap som jag försökt fotografera. Vi såg också ett antal gamla amerikanare, i varierande skick.

Var vänlig följ och gilla: