Det är Wheels and Wings i Falkenberg den här helgen så vi kommer förmodligen se en del amerikanska bilar glida förbi här, våra vägar inbjuder till glidande. Det kan faktiskt vara så att hustrun och jag såg två deltagare redan under hundpromenaden i morse. När vi var på väg ut så körde en Cadillac Bonneville förbi. Jag knäppte från höften och var lite tidig men jag har sett bilen tidigare och kollat upp den så jag vet att det är en Bonneville. Lite senare på rundan blev vi omkörda av en modernare amerikanare, en Ford Mustang från 2013. Min gissning är att båda bilarna var på väg mot Falkenberg.

När jag sprang idag så såg jag flera amerikanare i närheten av Getinge, både på väg mot och från Falkenberg. Dagens träningsrunda var skön men den inleddes tung, jag mådde illa och hade ont i ögonen av oro och ångest när jag skulle iväg. Orossymptomen släppte dock under den första kilometern och sen lufsade jag på (i motvinden) tämligen tillfreds. På slutet fick jag dock skav på insidan av låret. Jag har tajts under shortsen för att undvika skav men när jag kom hem så kunde jag konstatera att jag hade nött hål på tajtsen.

Hustrun var iväg och plockade jordgubbar igår, det är syltkokning på gång. Hon hann precis plocka innan de stängde självplocken (Stora Berg, Getinge) för att gubbarna skulle hinna mogna ordentligt. Mogna gubbar är bäst, eller hur!? Hon fick ihop fina jordgubbar som stått på diskbänken och sett inbjudande ut, nu är de uppskurna och sockrade.

Jordgubbar får alltid mig att tänka på min farfar. Han bodde på Kimitoön i Åbolands skärgård, Finland, och han köpte alltid hem jordgubbar när vi var där på somrarna. Jordmånen på ön (lätta jordar) lämpar sig väl för jordgubbsodling så där fanns gott om odlingar och när pappa körde nånstans och farfar var med så fick han ofta pappa att stanna till där det fanns skyltar med texten ”Jordgubbar/Mansikka” längs väg så att han kunde köpa några liter. Vi åt dem färska eller så använde farmor dem i sin patenterade rabarbersoppa.

Idag har jag inte bara varit ute och sprungit jag har också kört lite med motorsågen. Jag röjde ekar och det högg i hjärtat eftersom jag gärna sett att de fått stå kvar. De är i dock vägen, både för elstaketet och för de transporter som går den vägen så de behövde tas ner. Jag är inte klar än utan det är mer som ska tas ner.

Var vänlig följ och gilla: