Idag har jag stressat en del och i kväll så känner jag av det i form av en kraftig oro. Stressen beror på att jag haft en del ”måsten” på min ”att-göra”-lista och tyvärr finns det även några på morgondagens lista. Sånt är sällan bra för mitt mående.

Det som stått på schemat idag har varit att träna, klippa gräset,grasmatta_nyklippt_20150908_2_a planera logistik för morgondagen samt köra in och lämna en bil i Halmstad så att svärföräldrarna kan ta sig hit när de kommer med tåget från Kastrup. Av det ovan nämnda så var väl träningen det som var minst trängande men den var den enda aktivitet som gjorde att jag slappnade av. Jag brukar kunna slappna av när jag väl sitter på gräsklipparen men idag satt jag hela tiden och tänkte på att jag måste hinna in till Halmstad i tid för att hinna med bussen tillbaka till Getinge så att jag kunde hämta barnen senast 16.30.

Morgondagens logistik omfattar att hämta ett hyrsläp, slap_ahämta sågad ek (den vi tog ner förra måndagen), köra den till torken och få svärföräldrarna och sexåringen på tåget. I dag rådde oklart om eken var sågad eller inte så jag visste därför inte hur morgondagen skulle gestalta sig. All osäkerhet som gör att jag inte kan planera i förväg stressar mig väldigt mycket. Nu under kvällen så har jag fått besked om att eken är sågad så jag har bokat ett släp som jag ska hämta efter att jag följt äldsta sonen till skolbussen i morgon (sexåringen ska vara ledig från skolan ett tag och följa med mormor och morfar).

En annan sak som har varit jobbig idag är att åttaåringen inte tycker det är kul på fritids längre.fritids_a Han klagar på att alla hans kompisar går direkt hem efter skolan och att han blir ensam kvar på fritids. Han vet att jag oftast är hemma på tisdagar och torsdagar, så sen skolan började så har han, de morgnarna, tjatat rejält om att jag ska hämta honom direkt efter skolan. Det känns inte bra att säga till honom att han måste vara på fritids trots att jag är hemma. Jag försöker förklara att jag behöver mina ensamma dagar här hemma men det är rätt mycket begärt att han ska förstå det när han tycker det är jättetrist på fritids.

Idag så ringde han vid tvåtiden tiden och var leden och ville att jag skulle komma och hämta honom. Just då var jag på väg in med bilen till Halmstad så jag hade inga möjligheter att göra honom till viljes. skarmdump_ethernetkabel_aDet är jobbigt att ha en ledsen åttaåring i luren och säga att jag inte kan hämta honom förrän om två timmar. Tack och lov så hade en från fritids lite senare satt sig ner och pratat med honom och de hade kommit på lite olika aktiviteter för att göra eftermiddagarna lite roligare för honom.

Eftersom jag varit ur slag idag så har det mesta strulat för mig, helt i enlighet med lagen om alltings jävlighet. När jag kom hem efter att ha hämtat ungarna så fick jag inte igång internet. Det stod bara ”Ethernetkabeln är inte ansluten”. Jag kröp runt datorn och lossade och satte dit alla kablar jag hittade men inget hjälpte, tills jag upptäckte att jag glömt sätta på modemet. Det gjorde skillnad!

Jag orkade inte laga mat i kväll så det blev pizza för andra gången på mindre än en vecka. Sexåringen ville ha massa extra tillbehör till sin pizza men jag sa nej. Då blev han jättesur och började gnöla och gnälla om det. Hans klagomål var så pass getinge_pizzeria_ahögljudda att de störde mig när jag slog numret till pizzerian. För att kunna höra om signalerna gick fram snäste jag ”Sluta gnäll!!” till sonen. När jag åter fokuserade på telefonsamtalet så var det bara tyst i luren, inga signaler, ingenting. Efter någon sekund så hörde jag tveksam röst som sa ”Hallå, Getinge pizzeria”. Den stackaren hade förmodligen fått mitt ”Sluta gnäll!!” rakt i örat. Jag kom mig inte för att förklara utan beställde bara vår mat.

Avslutningsvis en bild på en av Hallandstrafikens nya fina bussar. De har inte börjat köra såna bussar till Getinge ännu men som f.d. Södertäljebo så glädjer jag mig ändå åt Hallandstrafikens val av tillverkare. Busstillverkningen är väl flyttade från Katrineholm till Södertälje, så jag tror att den verkligen är ”Made in Kringelstan”.

buss_scania_20150908_2a

 

Var vänlig följ och gilla: