Idag på förmiddagen så fick vi till slut bytt keramik i vedpannan. Nu är den nya keramiken på plats och när silikonfogarna härdat så kan vi börja elda igen, typ på måndag. För den som eventuellt är pannintresserad så visar jag bilder på pannan före och efter ingreppet. Det vänstra fotot visar hur en del av keramiken fallit ner i förbränningskammaren. Följaktligen så visar den högra pannan med ny och fräsch keramik på plats.

pannan_trasig_1_20141213_apannan_lagad_20150227_a

Jag är nu på plats på Avdelning 19 och det känns bra att vara här. Tidigare när jag varit inlagd så har det oftast känts som att jag klivit in psykiatrin_halmstad_2_ai en bubbla (där jag varit avskärmad från omvärldens stök och bök) när jag kommit till Avdelning 19.

Som vanligt, när jag ska iväg nånstans, så for jag dock omkring som en superstressad skållad råtta hemma innan jag kom iväg. Det krävdes t.ex. mycket funderande innan jag kunde bestämma mig för vilka kläder jag skulle ta med mig. När jag kommit så långt som till att kläderna var valda och väskan packad så trilskades slipsknytandet för mig, jag fick inte till rätt längd på slipsen.

Man kan ju fråga sig varför jag alls brydde mig om att ta på mig en slips. Jag vet ju att det första de gör på avdelningen är att ta i från mig slips, bälte, skosnören m.m. För mig var det dock viktigt att jag hade min “rustning” på mig när jag kom dit. Det påverkar hur jag känner mig när jag kliver in där, det gör mig lite tryggare.

Det blev lite tjafs med en i personalen om just slipsen. När de gick igenom mina grejor så tyckte hon att det var onödigt att jag hade slips på mig när jag kom (och ännu onödigare att jag hade flera med mig) eftersom jag vet om att jag inte får ha slips på mig på avdelningen (de förvaras inlåsta).

Hon hade uppenbarligen inte begripit vilken viktig roll rätt kläder kan spela när man befinner sig i en utsatt situation (t.ex. ska läggas in på psyk, även om det är frivilligt). Jag blev tvärförbannad och sa åt henne att jag får, och vill, ha slips på mig utanför avdelningen (jag får komma och gå utan restriktioner eftersom jag la in mig själv). Jag fick bara ett muttrande till svar.

johan_selfie_blagra_aAvslutningsvis så lägger jag ut två bilder från gårdagen. De togs efter att jag gjorde inlägget så därför kom de inte med. Det första visar min gråblåklädsel igår och den andra visar en teckning som hänger vid ingången till åttaåringens fritids. Jag tyckte teckningen var skittuff!!teckning_hast_fritids_a

Var vänlig följ och gilla: