I går hade vi strul med båda bilarna. Det började när hustrun var på väg hem från en träning med Pirana. Hon körde passaten, med hästen i släpet, när det plötsligt började gnissla och tjuta från motorn, ungefär som när fläktremmen slirar. Det lät tydligen överjävligt för hon vågade inte köra vidare men tack och lov fick hon tag på en bilkunnig bekant i närheten som kom ut och tittade under huven. Han sa att det var ett hjul som remmen som driver generatorn går över som var trasigt men att hon kunde köra en kort sträcka med bilen. Hon körde bil och släp hem till honom i Tvååker och så kom jag dit med golfen för att hämta henne och hästtransporten.

Vi lastade ur Pirana, kopplade loss släpet från passaten och krokade på det på golfen och lastade hästen igen och så bar det av hemåt. Vi hade kommit ut på motorvägen, men hade en bit kvar hem, när vi fick ett varningsmeddelande från golfen om att det var fel på lamporna på släpet. Jag tittade i backspegeln och såg lamporna blinkade till för att sen slockna. Att köra i mörker med ett nedsläckt släp på E6:an är ingen höjdare men alternativet att stanna på vägrenen kändes inte heller särskilt lockande. Vi tog oss till Falkenberg där vi körde av motorvägen och stannade för att försöka få igång lyset på släpet igen men hur vi än grejade så vägrade lamporna på släpet att lysa. Det slutade med att vi tog gamla E6:an hem med ett släckt släp.

Vi ska boka en tid för både golf och släp hos verkstan i Getinge så att de får reda ut vad det är som är fel. Passaten står kvar i Tvååker och väntar på att få komma in på verkstaden där. Det är roligt med bilar nästan jämt!

Att vi börjar elda i värmepannan är ett säkert hösttecken, ett annat är när jag börjar tända brasor i skogen när jag röker pipa och just det inträffade idag. Jag var på väg ut redan i går men jag var för trött och frusen. Idag var jag bara marginellt piggare men jag gick ändå ut och satte mig och det är jag glad för, jag fick nittio mycket trivsamma minuter med pipan, elden och en mugg kokkaffe.

Var vänlig följ och gilla: