Idag har jag haft en sån där dag då jag varit stressad nästan hela dagen men till skillnad från många andra dagar kan jag idag i varje fall peka på orsaker till stressen. Min dag har sett ut ungefär så här – klockan åtta i morse så träffade jag min terapeut så var uppe vid sex för att fodra djuren och gå en sväng med Betty innan jag gjorde mig i ordning för färd in till Halmstad. Efter terapin så blev det en lite längre hundpromenad, askning av vedpannan, dammsugning (sker betydligt oftare nu sen vi skaffade hund än innan) och besvarande av YouTube-kommentarer. Under eftermiddagen har det blivit mer promenerande, en sväng in till Getinge för att köpa mjölk, mockning av Piranas box, eldning i pannan och så förstås lite bloggande. I kväll ligger också ansvaret på mig att fixa middagen så det är med andra ord en fullspäckad dag för mig.

YouTube-aktiviteten jag nämnde ovan, d.v.s. att besvara kommentarer, var lite speciell eftersom jag i går la upp en video som innehöll (i varje fall i mitt tycke) sensationellt material. Det är faktiskt så att jag upptäckt ett maskhål i piprökarnas rymd-tid-väv. Det låter kanske lite kryptiskt men jag ska försöka förklara. Det finns gott om nätbutiker som säljer tobak, de omsätter säkerligen massvis med fler pengar än de faktiska, fysiska butikerna. Det finns dock vissa begränsningar för internethandeln med tobak, en sådan är att brittiska nätbutiker inte levererar tobak utanför Storbritannien. De brittiska butiker jag varit i kontakt med säger att det finns en lag som förhindrar leverans utomlands. I tisdagskväll så hittade jag dock plötsligt en brittisk nätbutik som sa sig leverera tobak oavsett var i världen du befinner dig. I pipvärlden är det ett givet faktum, lika fast förankrat som Newtons lag om gravitation, att du inte kan få en brittisk tobakshandlare att skicka tobak utomlands – det går bara inte! Att då plötsligt hitta en tillgänglig butik var som att hitta ett maskhål i rymd-tid-väven, en genväg som inte borde finnas där. Det här borde räknas som en stor upptäckt i pipvälden tycker jag eftersom det finns många, särskilt i USA, som vill ha tobak som bara är tillgänglig i Storbritannien. I går gjorde jag därför en pipvideo där jag berättade vad jag hittat. Videon är kanske inte en viral succé men den har genererat en del kommentarer som jag tog itu med idag.

Igår var jag också tvungen att testa om det hela verkligen fungerar så jag gjorde en liten provbeställning. Den har inte kommit fram ännu men jag har fått ett kollinummer så att jag kan spåra paketet via den brittiska postens hemsida. Det verkar med andra ord som att det inte är nåt lurendrejeri med butiken. Varför de inte berörs av den lag som verkar gälla för alla andra brittiska tobakshandlare vet jag inte och jag har inte för avsikt att försöka få fram svaret. Jag tänker bara låta det vara och hoppas att saker och ting inte förändrats tills jag nästa gång vill beställa brittisk tobak.

Var vänlig följ och gilla: