kaffe_fralla_esf_aNu har det blivit konferensfika två gånger på mindre än en vecka! Först på Socialförvaltningen i fredags och idag i Göteborg på en workshop anordnad av Svenska ESF-rådet. Fikat i dag var maffigare än det som Socialförvaltningen bjöd på men det kanske speglar skillnaden i deras respektive budgetar. Svenska ESF-rådet arrangerade dagens möte som en förberedelse inför att de ska göra en ny utlysning av medel man kan söka för bl.a. integrationsprojekt. Under den kommande projektperioden (t.o.m. 2020) ska de förmedla ca 11 miljarder kronor om jag minns rätt. Jag misstänker att det är lite mer än Socialförvaltningen i Halmstad omsätter under samma tid.

Workshopen hölls på Gamla Ullevi så vi hade utsikt över en fotbollsplan från konferensrummen.ullevi_fotbollsplan_a Själva workshopen var intressant, mycket engagemang i rummet och fria diskussioner. Vi hade inte fått ut någon deltagarförteckning inför workshopen och dagen inleddes inte heller med den sedvanliga presentationsrundan utan vi kastades rakt in i arbetet. Jag tyckte det var lite jobbigt att inte veta vad det var för människor som satt runt mig. På nåt vis känns det tryggare att kunna sortera in folk i olika fack utifrån titel och arbetsplats. Även om jag inledningsvis tyckte det var läskigt att inte ha koll på de andra deltagarna (vi hade namnlappar med enbart förnamnet på) så tror jag att diskussionerna vann på att vi inte riktigt visste vilka vi var. Det fanns säkert flera där som är inne i ”socialsvängen” och som hade koll på de flesta men utan presentation och deltagarlista så kändes det ändå som om vi var där mer som individer än som representanter för en organisation.

Även om diskussionerna var intressanta och präglades av engagemang så kände jag ibland som att det var väldigt teoretiskt och akademiskt. Jag hade lite svårt att översätta talet om maktstrukturer och närvaro (eller var det frånvaro?) av överjaget i min konkreta verklighet. Det betyder dock inte att inget viktigt blev sagt.

Göteborg bjöd på ett fantastiskt vädergoteborg_20150421_a när jag efter workshopen promenerade till Ragtime och lämnade in lite kläder till försäljning. Jag trodde att jag lärt mig vilken typ av skjortor de vill ha i butiken men jag fick ta flera med mig hem p.g.a. fel form på kragarna. Jag har därför ett par snygga Stenströmsskjortor i storlek 38 som jag vill bli av med. skjortor_stenstrom_stl_38_aÄr det nån som är intresserad så hör av er så får ni dem. Jag kan ju skänka dem till Myrorna eller Röda Korset, det är ju därifrån de kommer. Det känns dock lite som ett “nederlag” och så är det också roligare att veta vart de tar vägen.

Även om skjortorna var en liten missräkning så satte hon i butiken ett bra pris på ett par jodhpurs som jag hade med mig så det jämnade nog ut sig i slutändan.

För att klara både workshopen och Ragtime så var jag ordentligt uppklädd i både den nya Borrelliskjortan och i boots.johan_20150421_a Jag trivs fantastiskt bra i bootsen och skjortan satt bra. Det är nog den första skjorta jag ägt som har haft en riktigt ”spänstig” button-downkrage, skjorta_krage_borrelli_aen som inte slokar och ser trött ut. Sonen fick fotografera mig när jag kom hem och den här gången så kontrollerade jag att autofokus var påslaget på kameran.

Innan jag tog tåget hem så köpte jag det senaste numret av ”The Ring”.the_ring_april_2015_a Det innehåller bl.a. en genomgång av den kommande stormatchen mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao. Spännande läsning! I tidningskiosken såg jag också en tjej som tagit företeelsen att ”tjuvläsa” tidskrifter utan att köpa dem till en ny nivå. Hon verkade fotade av artiklarna som hon var intresserade av med mobilen och la sen tillbaka tidskrifterna. Teknikutvecklingen ger nya möjligheter och det är dyrt att köpa tidskrifter idag.

Var vänlig följ och gilla: