I förmiddags var hustrun och jag på begravning i Rävinge kyrka. En av de syskon vi köpte gården av, hon var uppvuxen här, gick bort för ett tag sen och idag var begravningen. Vi flaggade på halv stång även om ingen utomstående kunde se det eftersom kastanjen på baksidan skymmer flaggstången för alla som inte är i vår trädgård. Rävinge kyrka är fin både utvändigt och invändigt, den är dessutom gammal – de äldsta delarna är från 1100-talet, d.v.s. äldre än de flesta av Sveriges domkyrkor (Skara domkyrka är äldre och domkyrkorna i Lund och Linköping är jämngamla).

 

Till begravningen hade jag min tredelade svarta kostym från Rose & Born (fynd på Kupan i Halmstad). På huvudet hade jag en svart hatt som jag köpte på Hattbaren i Stockholm 2008 – 2009 nån gång. Kavajen och byxan är original medan jag delvis sytt västen själv. Den är sydd i samma tyg som kostymen eftersom det fanns två par byxor till kostymen när jag köpte den och jag använde det ena paret till att klä om en befintlig väst så att min kostym blev tredelad. Jag tycker resultatet blev helt okej, en modenörd skulle aldrig använda västen men jag gör det utan betänkligheter. Det är kanske att vanhelga ett exklusivt plagg (deras kostymer ligger på ca 12 000 kr i dagsläget) men så är det.

 

Idag skulle resten av familjen åkt till hustruns föräldrar över helgen men jag är i dålig form och ville inte vara ensam så de blev kvar hemma. Pojkarna kommer att åka upp på egen hand i morgon men hustrun blir kvar hemma med mig. Det är sällan jag säger ifrån att jag inte vill vara ensam hemma men som den här veckan utvecklat sig (se mer nedan) så var jag alldeles för uppjagad och stressad för att det skulle vara en bra idé.

 

Som sagt var har det inte varit nån bra vecka för mig, blåsten och IT-strulet har tärt på mig och igår fick vi stopp i avloppet och var tvungna att ringa in slamtömmaren akut för att få ordning på det. Problemet verkar ha varit en kombination av en fettpropp och att tanken blev dåligt tömd sist som gjorde att avloppet slutade fungera. Slamtömmaren berättade att vår tank är dålig, den har tydligen flänsar invändigt vilket gör att slamtömmarna måste vara noggranna och spola rent den invändigt när de tömmer annars blir en massa skit kvar och tanken blir full i förtid. Stressade slamtömmare, eller såna som inte är så noga, kan slarva och skippa spolningen och då får vi problem.

 

Strulet med avloppet stressade upp mig rejält vilket gjorde att jag tog Theralen/Alimemazin mot oron och det hjälpte men jag är inte van vid medicinen längre så jag har varit trött och seg hela dagen idag. Tröttheten gör mig alltid godissugen och som vanligt har jag inte kunnat hålla emot utan ätit en massa sötsaker.

 

Jag tror att översvämningarna i Suseån nådde sitt max i går. Jag har åkt runt och kikat häromkring på morgnarna den här veckan och vattnet står lite lägre idag än det gjorde igår. Det är fortfarande skitblött men vattnet har dragit sig tillbaka lite. Nedan några blöta bilder från igår och idag. Det skär i hjärtat att se spannmålen under vatten, den är bortom all räddning. Den lilla stuga nån har byggt vid Suseån förefaller också vara bortom räddning. Översvämningen av Suseån har fått en del massmedial uppmärksamhet. Stenbron i Getinge hamnade till och med i Aftonbladets nyhetsflöde på nätet. En del av bilderna nedan är klickbara.

När jag åkt runt och fotat översvämningen så har jag sett en del djur, bl.a. rådjur med kid, rovfåglar (t.ex. en tornfalk som smällde på en kråka) och harar. Vid ett tillfälle satt det även en rödbent bärfis på bilens vindruta när jag skulle iväg (fotad inifrån bilen). En del av bilderna nedan är klickbara.

Jag har också noterat att en av grannarna slarvade med att förankra en studsmatta. Förefaller som de var tvungna att vidta akuta åtgärder.När jag satt och skrev på det här inlägget så flög ett gäng gäss rakt över gården. De var inte så diskreta när de flög, ett himla skrikande hela tiden.

Var vänlig följ och gilla: