I dag har jag läst ut den senaste i raden av böcker om Hicke Hiskelig, ”Hur du stjäl en drakes svärd”)hur_du_stjal_en_drakes_svard_a. Den var olidligt spännande. Jag läste för pojkarna i går kväll och då ville de att jag skulle läsa de sista kapitlen i ett svep. Det hade blivit sent så jag sparade några kapitel tills idag. Jag hade dock tankar på att smyga in i ungarnas rum när de somnat och hämta boken för att själv läsa ut den. Jag motstod frestelsen och det var lika bra det eftersom boken slutade oklart, när det var som mest spännande.

Både barnen och jag var i upplösningstillstånd i förmiddags när vi läst färdigt boken och insett att nästa bok i serien inte finns på svenska. På biblioteket finns den inte ens på engelska. I ren desperation så köpte jag boken (”How to seize a dragon´s jewel”)how_to_seize_a dragons_jewel_a på engelska från Amazon. Med frakt blev det inte mer än 75 kronor och det kan det vara värt. Leveranstiden är 7-10 dagar så vi får ge oss till tåls lite men sen blir det till att jag klarar att läsapelle_kanin_a och översätta samtidigt. Jag har läst och simultanöversatt från engelska för ungarna tidigare men aldrig en ”riktig” bok utan bara berättelser om Pelle Kanin.

I går fick vi hem ”Gods och gårdar Hallands län – band I Södra Halland”. Vi (gården) är med i både text och bild. gods_o_gardar_aJag skulle vilja ha de gamla utgåvorna av ”Gods och gårdar”. Jag har faktiskt inte letat efter dem på secondhandbutikerna men det kanske jag borde göra. Jag misstänker dock att de är svåra att få tag på. Fast jag har hittat den kompletta serien på dvd-skivor för 999 kr.

För den som inte är bekant med ”Gods och gårdar” så kan jag berätta att det är böcker som landskapsvis beskriver jordbruksfastigheter (ganska detaljerat). Böckerna utgavs ursprungligen på 1930- och 40-talet men nu har de getts ut för Halland igen. Böckerna är ovärderliga om man vill ha lite koll på grannställena.

I går hämtade jag också Viv Albertines självbiografiviv_albertine_sbiografi_aClothes, clothes, clothes, music, music, music, boys, boys, boys” på biblioteket i Halmstad. De köpte ju in den efter ett förslag från min sida. Jag ska skynda mig att läsa ut den Michael Connelly jag läser nu så att jag kan sätta tänderna i ”Clothes…

I dag har både dagis och skola/fritids varit stängda så pojkarna är hemma (även om de är hos kompisar nu på eftermiddagen). Vi har, som nämnts, läst men vi har också varit ute ett tag. Ungarna lekte och jag körde in ved. Man får dock hålla ett öga på minstingen, annars så försvinner han högt upp i ett träd.son_trad_20150210_a

Var vänlig följ och gilla: