Den enda livsmedelsbutiken i Getinge är Konsum och de har ju haft kassahaveri som de flesta Coop-butiker men i går så fick de äntligen sina kassor omstartade och kunde börja ta betalt som vanligt. Stor glädje i hela byn! Butiken var dock inte helt stängt under haveriet eftersom man kunde handla där om man skannade varorna och betalade i deras app. Det hjälpte dock inte mig eftersom jag är digitalt underutvecklad och inte har mobilt bankid i telefonen men hustrun har det så hon var där och handlade i veckan.

Nu när hustrun och barnen är bortresta så fokuserar jag mina dagar på vad jag kallar ”livsuppehållande åtgärder”, det låter mer dramatiskt än det är eftersom det handlar om sånt som gör att jag mår bra och kan fungera som jag ska. Mina ”livsuppehållande åtgärder” är främst promenader med Betty, löpning, piprökning och så bloggen. Jag har dock orkat klämma in några andra saker som att måla några fönsterfoder och klippa gräset. Inför gräsklippningen var jag tvungen att åka till lantmännen i Harplinge och köpa buntband eftersom min lösning med att spänna fast den lösa gräsklipparsitsen med remmar inte fungerade – remmarna skavdes av. Min tanke är att buntband ska hålla bättre. Att köpa banden blev dock lite av en pärs för när jag skulle betala så kunde jag inte komma ihåg nån av koderna till mina betalkort, det var helt tomt i huvudet. Jag var tvungen att avbryta köpet och gå en sväng i butiken och andas innan minnesblockeringen släppte och jag kom på koderna.

Idag har det varit gråväder och regnat en del men det är bara skönt efter den sista tidens varma och kvava väder. Även om jag kommit ut och sprungit i värmen så har det varit strängt, i går skulle jag sprungit ett tvåtimmarspass men jag kortade ner det på grund av vädret men jag ska göra ett nytt försök i morgon då det ska vara uppehåll och hyfsat svalt.

Var vänlig följ och gilla: