Jag tittade på delar av fotbollsmatchen mellan och Danmark igår och initialt var jag osäker på om jag höll på nåt av lagen. Efter bara några minuter så insåg jag dock att jag höll på England, eller rättare sagt att jag inte höll på Danmark. Trots mina delvis danska rötter så unnade jag dem inte att ta sig till final i fotbolls-EM. Jag tror det mycket berodde på att jag upplever Danmark som väldigt kritiskt till Sverige, kombinerat med den i mitt tycke skeva flyktingpolitik danskarna driver. England är ju inte ett land på samma sätt och därför har jag inga negativa känslor mot laget även om jag ogillar Storbritannien av politiska skäl. Mina olika känslor inför de två lagen speglas också i min vi vilja att besöka deras respektive länder – England/Storbritannien skulle jag gärna återbesöka medan den enda anledning att åka till Danmark som jag kan se är att besöka The danish pipe shop” i Köpenhamn. Matchen England-Danmark var inte slutspelad när jag la mig så det var med lite spänning som jag kollade resultatet i morse. Tack och lov hade Harry Kane lyckats slå in returen på sin egen straff och ge England segermålet.

Efter ett litet uppehåll är snickaren här och jobbar igen. Han har fått upp knutbrädorna och när vi målat fönsterfodren så ska han sätta upp dem också. Idag har han lagt golvet i hallen – det ser ut som klinker men är nån slags plastmaterial. När golvet är klart så ska han platsbygga garderoberna som ska stå i hallen.

Utöver snickarens sällskap så har jag varit ensam hemma i eftermiddag och ska så förbli under helgen. Hustrun har tagit 12-åringen och åkt till sina föräldrar för att hämta hem den äldsta sonen som redan är där. Jag tror att hon är lite orolig att lämna mig eftersom jag inte varit på topp på sistone men det ska nog gå bra. Jag planerar att springa ett par pass och även måla lite fönsterfoder, mer än så orkar jag nog inte.

Var vänlig följ och gilla: