Idag har jag väldigt ont i min högra arm, smärtan sitter nästan uppe vid axeln men strålar nedåt. Jag är dock inte särskilt orolig eftersom jag vet vad den beror på. Igår ”sköt jag från höften” när jag började såga upp rivningsvirke i bitar som vi kan elda i pannan. Jag sågade med en cirkelsåg som jag höll i högerhanden medan jag höll fast brädorna med vänstern, och ibland även med foten/benet. Sågen är inte jättetung men efter att ha sågat ett tag så kände jag av ansträngningen att hålla den i högerarmen och idag känns det ännu mer. Cirkelsågar är inte tänkta att användas på det sättet men det är för bökigt att rigga nån ställning att lägga bräderna på när jag sågar.

I natt gav jag upp mina försök att sluta med sömntabletter. Jag kunde inte somna och när klockan passerat två blev jag mer och mer stressad så till slut gick jag ner och tog en Zolpidem – och den fungerade. Jag har också kollat bipacksedeln till sömnmedicinen och där står att läsa:

Utsättning – behandlingen med detta läkemedel skall trappas ner gradvis. Utsättningssymtom kan förekomma under en kort period där symptomen som ledde till att du började behandlingen med Zolpidem återkommer i förstärkt form. Det kan åtföljas av andra reaktioner såsom humörsvängningar, ångest och rastlöshet.

Jag får nog ta ett snack med min läkare om hur jag ska bli av med sömntabletterna. Att sluta rakt av var kanske inte den bästa idén jag haft. Jag vet att man oftast inte ska sluta med medicin tvärt men jag trodde att det var ok med sömntabletter som Zolpidem. Det verkar dock inte vara det. En annan medicin som man inte ska sluta tvärt med är Cipramil, det vet jag eftersom jag testat. För många år sen bestämde jag mig för att jag inte ville äta Cipramil längre (utan att konsultera min läkare) så jag slutade bara ta den. Efter några dagar så blev jag lite konstig, det var som om allting gungade, som att marken sviktade när jag gick på den. Konstigheterna försvann efter några dagar men efteråt har jag förstått att det förmodligen var utsättningssymptom orsakade av att jag tvärt slutade ta Cipramil.

I värmen så har jag fått nån slagsutslag på benet av mitt vadskydd så idag sprang jag utan det. Jag har varit rädd att testa men nu kändes det som att det var rätt läge och det gick bra. Jag tänker dock fortsätta att använda skyddet på de längre passen (20-25 km), jag vågar inte släppa det helt av rädsla för att gå sönder igen.

Till sist några pollinerare (klickbara).

Var vänlig följ och gilla: