I år kör vi med både hängslen och livrem vad det gäller veden – vi har både egenhuggen ved och har köpt färdigklyvd. Köpeveden kom tidigare i veckan och nu i helgen har sönerna påbörjat arbetet med att lava den. Den får inte plats på vedbacken så de lägger den inne i fårhuset. Det är blir lite bökigt att få dit den, och sen bort när den ska eldas, men det var den bästa plats vi kunde komma på.

 

Betty har älskat vår hankatt Stout ända sen hon flyttade hit men Stout har aldrig besvarat kärleken. Han har om något försökt hålla sig så långt bort från Betty som möjligt. Nu under vintern så har Stout dock börjat tolerera Betty mer än tidigare. Stout är ute på nätterna och när vi tar ut och kissar hundarna på morgnarna så brukar han dyka upp och då kan han faktiskt acceptera att Betty nosar och slickar på honom. Han ser inte ut att gilla det men han sitter kvar. Sigge släpper han dock inte inpå livet, det är nog klokt för Sigge är betydligt mer fysisk än Betty.

 

På helgerna så går hustrun och jag med hundarna tillsammans och hon kör övningar med Sigge, gå fot, inkallning m.m. Hon låter också honom gå balansgång på stockar och har honom att hoppa upp på stora stenar. Idag tog Sigge den snabba vägen ner från en sten… Det fanns en mindre brant väg ner.

I natt var andra natten med den nya medicinen och även i natt sov jag utan att benen väckte mig. Jag har dock mått illa både igår och idag så jag är lite orolig att det är en biverkning. Samtidigt så känns illamåendet som mitt vanliga oros-/ångestillamående eftersom jag också har ont i ögonen och är kissnödig jämnt. Illamåendet försvinner också när jag tränar eller sitter med pipan. Jag tror att det kan vara en reaktion på all anspänning som var i veckan. Jag brukar ta alimemazinlösning och oxascand mot illamåendet men jag tror att oxascanden kan göra så att det tar längre tid för benryckningarna och myrkrypningarna att försvinna så jag har bestämt mig för att sluta ta den. Jag får bita ihop och kämpa mig igenom illamåendet.

Temperaturen var över 10-gradersstrecket idag så eftermiddagens löpning skedde i shorts. Jag är dock tvungen att ha tajts under kortbyxorna för annars får jag skav på insidan av låren så det var bara vaderna som var exponerade för vårluften.

 

Till sist en Siggebild.

Var vänlig följ och gilla: