Jag fortsätter att sova bra, är uppe i fyra nätter på raken där jag somnat direkt och inte haft besvär av myrkrypningar och ryckningar i benen. Att få sova ordentligt är helt underbart! Jag studsar kanske inte upp ur sängen på morgnarna men jag är pigg och alert när jag vaknar och inte den zombie jag var innan. Hade jag varit religiös så hade jag tackat Gud för medicinen (Oprymea/Pramipexol) men nu är jag inte det så jag tackar bara TILMA. TACK! Att få tillgång till medicinen räddade livet på mig, sömnbristen gjorde att jag var i riktigt dåligt skick och dusterna med psykiatrin skickade mig rakt ner i källaren.

 

Apropå duster med psykiatrin så har energin jag fått av att kunna sova gjort att jag tagit en ny svängom med Vuxenpsykiatriska mottagningen i Halmstad (VPM). Jag tycker att deras agerande gentemot mig i två fall resulterat i vad som kan kallas vårdskada, en genom överdriven och onödig förskrivning av sömnmedicin och den andra genom att bryta ner mig psykiskt i sin vägran att hjälpa mig med sömnproblemen orsakade av sömnmedicinen (vilket resulterade i ett suicidförsök). Jag har därför mejlat dem, och politikerna som ansvarar för driften av psykiatrin inom Region Halland, ett mejl med frågan om de ska göra en Lex Maria utredning och anmälan angående mig. Klicka på mejlet så blir det stort och förhoppningsvis läsbart.

 

När jag läser om Lex Maria så tycker jag att det är uppenbart att jag faller inom den ramen men jag tror inte att psykiatrin tycker det. Jag misstänker att de inte tycker att det finns nån vårdskada och att de agerat helt korrekt. Jag tänker dock att det är bra att pressa dem lite och att också kontakta politikerna, kanske rör det om lite i byråkratin. Förhoppningsvis får jag ett skriftligt svar som jag sen kan gå vidare med till IVO (Inspektionen för vård och omsorg). Jag har också ett ärende gentemot VPM via Patientnämnden (men det tog inte upp mitt suicidförsök) så de har fullt upp med Johan Asplund nu.

 

Det kan kanske tyckas barnsligt att tjafsa så till den milda grad med Psykiatrin men jag vill verkligen få dem att fundera över sitt agerande och förhoppningsvis ändra sitt arbetssätt för framtiden. En ursäkt hade inte suttit fel heller men det tror jag inte att jag kommer att få. Inte ens när IVO slog fast att psyk brutit mot lagen när de vägrade mig vård så hörde de av sig med en ursäkt.


I morse gick det inte att promenera med båda hundarna lösa. Betty löper och fast Sigge är kastrerad så var han bara intresserad av henne. När hon löpte i höstas gick det bra men nu var han skitjobbig. Promenaden efter lunch gick bättre, då var de mer på varsitt håll.

 

Vi har börjat få upp några krokusar i trädgården men de bleknar i jämförelse med de som grannen jag brukar titta på sport hos har. Han har en hel arme av krokusar, han kan nästan starta en saffransodling…… Nä, det är inte saffranskrokus vi har här.

Till sist en närbild på myror. Klicka på den så kommer myrorna närmare.

Var vänlig följ och gilla: