Vi har fortfarande problem med telefonen och internet så jag försöker ”slänga in” den här texten under nån av de korta perioder vi är uppkopplade.

Vi har fått en vinnare av tweedtävlingen, “Sheer Luck Holmes”. Den högra bilden var Donegaltweed.donegal_tweed_a2 Man känner igen Donegaltweed på att den är lite ”prickig” eftersom det på garnet man väver med sitter små garnbitar av avvikande färg. Det gör att tyget blir lite prickigt och får en speciell lyster. Vinnaren och jag får ta kontakt med varandra så får jag se till att vinsten överlämnas under högtidliga former.

Kortsemestern i Göteborg var jättebra eller som vår servitör vid middagen skulle sagt ”Härlig”. Allt vi serverades var ”härligt”, han ville väl men det blev lite komiskt i längden. Det var i varje fall väldigt trevligt. Bion var bra, det blev ”The Butler” – där en butler i Vita huset användes för att spegla medborgarrättsrörelsen i USA.the butler_a Det blev lite Obama-porr på slutet men det var ok. Middagen var som sagt härlig. Den bestod av en aptitretare på lammbräss och svampkräm, förrätten var pilgrimsmusslor med en lökvariation (en sorts sås), shiitesvamp och rostade valnötter Huvudrätten för mig var marulk med äpple och selleri och nån slags sås (den var fluffig) med silverlök i, min fru åt hjortfilé. Till efterrätt var det nyponkräm och vaniljglass smaksatt med kardemumma och till det en nyponkonsomé.

Hotellet trevligt, väldigt designat och med mycket konst på väggarna. Jag blev mest imponerad av att skohornet på rummet var designat av Manolo Blahnik. Hotellrummet var lite speciellt eftersom badkar och handfat var en del av det övriga rummet (gick att skärma av med ett draperi).avalon_2_a Toalett och dusch var dock i ett eget rum.

Det bästa med kortsemestern var att sova länge och att sen ta god tid på sig att äta frukost och läsa tidningen. Jag brukar inte läsa tidningen längre eftersom jag märkt att jag blir så stressad om det är artiklar som berör mig, antingen kring jobbet eller sjukdomen. Igår gjorde jag ett undantag och läste SvD, de försvarade NSA och FRA på ledarsidan. Vad ska man säga, vissa är väl inte nöjda innan vi alla är GPS:ade 24/7 och kameraövervakade hemma. Jag har inget att dölja men jag vill ändå inte vara övervakad och kontrollerad.

Vi promenerade runt lite i Göteborg och tittade i skyltfönster. Det är trevligt att vara i en lite större stad ibland. Halmstad är ganska litet och lite provinsiellt om man ska använda ett fint ord. Det funkar bra för mig men ibland är det roligt att uppleva nåt annat. Vi handlade regnbyxor till pojkarna när vi gick runt i Göteborg. Det är en stor skillnad mellan min fru och mig. Hon har alltid i bakhuvudet vad killarna behöver och håller utkik efter det. Jag gör inte det. Även om jag vet att deras regnbyxor är trasiga så kopplar jag inte en rea-skylt på Stadium till att vi kanske kan hitta billiga regnbyxor till barnen där. Det är väl inget stort karaktärsfel men det känns ändå som om jag inte bryr mig tillräckligt om barnen. Det finns säkert massor med föräldrar som funkar som jag gör. Mitt dåliga samvete, som ständigt jagar mig, gör dock att jag känner att jag försummar barnen.

Var vänlig följ och gilla: