Äldsta sonen har från och med den här terminen hemkunskap i skolan och det verkar han gilla. Han gillar det så pass att han spontant vill laga mat här hemma, i lördags gjorde han (med benäget bistånd av lillebror) äggröra, bacon och en smoothie till frukost. I dag så satte jag också ungarna på att laga kvällsmat men det var väldigt lättlagat – falafel (frysta), pitabröd (värmda i brödrosten) och lite sallad till. Pojkarna gick dock in för matlagandet med stort allvar.

I går var det val och jag tror inte att nån är riktigt nöjd med resultatet, inklusive de partier som faktiskt ökade. För ovanlighetens skulle så följde jag valvakan väldigt noga, lite för att hålla koll på det allmänna resultatet men mest för att se hur det gick för Sverigedemokraterna. Att deras framgång inte blev större än den blev får väl betraktas som en av kvällens få ljusglimtar. Efter den inledande vallokalsundersökningen befarade jag verkligen att SD skulle kravla sig över 20 procentsstrecket och bli näst största part, särskilt som prognosmakare historiskt sett haft en tendens att underskatta stödet för SD. När de sen faktiskt minskade till 17,6 procent, och Moderaterna dessutom tog sig förbi, så kändes det som en framgång (dock en klen sån).

Valvakan, och den matlagning som jag och hustrun gjorde innan den började (för många plattor i gång samtidigt stressade mig rejält), gjorde att jag var uppe i varv hela kvällen och jag lyckades därför inte somna förrän framåt 02.30. När sen väckarklockan stod på 05.55 så förstår ni att jag var lite seg när den ringde. Orsaken till att jag var tvungen att gå upp så tidigt var att hustrun stack på tjänsteresa ännu tidigare och jag var tvungen att fodra och ta ut hästarna och dessutom se till att pojkarna kom i väg till skolan som de skulle. Egentligen så kan väl killarna fixa sina morgonbestyr och komma iväg till bussen på egen hand men hustrun och jag har nog curlat barnen lite på den punkten.

Till sist bilder på en avslappnad katt, får på språng och en hoppfull kille.

Var vänlig följ och gilla: