Det har varit väldigt blåsigt här idag, faktiskt så blåsigt att jag hållit mig inomhus nästan hela dagen. Det har dock fått positiva konsekvenser eftersom jag klarat av en del saker som jag inte orkat ta tag i tidigare. På förmiddagen så satt jag t.ex. ute hos hönsen och rökte pipa för att försökte köra lite social träning med dem, det gick sådär men om jag gör det några gånger till så kanske de slappnar av. I dag höll de sig mest i ett hörn och kom bara fram när jag slängde brödbitar till dem.

Under eftermiddagen så tog jag tag i ett syprojekt som jag haft liggandes i över ett år. I augusti förra året så köpte jag en dubbelknäppt linnekavaj på Myrorna. Kavajen var för liten för mig men tyget var så härligt att jag ville försöka göra en väst av den, gör jag om den till enkelknäppt så räcker tyget runt magen på mig. I höstas så rev jag loss ärmarna på kavajen men sen har den bara legat, mest för att jag varit nervös för nästa steg, att klippa till den på längden. Jag gillar inte de förstörande momenten i sömnaden, klipper jag kavajen/den blivande västen för kort så går inte det att rätta till sen. Idag så tog jag i varje fall fram saxen och klippte och jag hann också med att fålla den avkortade kavajen. Nu återstår ”bara” att fixa till ärmhålen, sy knapphål och få dit knapparna. Jag lämnade symaskinen framme och förhoppningsvis orkar jag ta ärmhålen i morgon.

”Västen” ser fyrkantig och lådlik ut men kavajen var skuren så och att ändra skärningen klarar jag tyvärr inte av men med en kavaj över så kommer det ändå inte att synas, så jag tror att mitt västprojekt kan bli bra när det väl är klart.

Var vänlig följ och gilla: