Idag har jag haft ännu en av mina ”lediga” dagar där jag lyckats stressa upp mig. Stressen idaghastslap_torv_stolp har orsakats av att jag planerat in för mycket att göra i kombination med en lite olycklig fibergrävning. Grävarna dök upp som planerat vid 8-tiden i morse och hustrun var ute och instruerade. Jag körde ungarna till skolan och for sen vidare till Slöinge och köpte torvströ och några stängselstolpar. När jag kom tillbaka så var grävningen i full gång och hustrun satt vid sin dator och jobbade. Efter en stund frågade hon om vår stationära dator hade kontakt med internet, hennes bärbara hade tappat kontakten. När jag kollade gravning_gardsplanvår dator så visade det sig att inte heller den var uppkopplad.

Grävning på gårdsplanen och så försvinner internetuppkopplingen plötsligt – då börjar varningsklockorna ringa hos mig. När det sen visade sig att telefonen också var död så ringde de ännu högre. Visserligen har såna sammanbrott i telekommunikationen inträffat tidigare och det skulle ju inte finnas några ledningar på den sida av gårdsplanen som de grävde på men…. Vi ringde in till grannen och när jag fick reda på att de hade både telefon och internet så insåg jag att vår telefonkabel måste vara avgrävd.telefonkabel_avgravd_pa_hall

Hustrun gick ut och tillsammans med grävaren så inspekterade de schaktet. Mycket riktigt hittade de en gammal ledning, som inte ser ut som en telekabel men med all sannolikhet var just det. Uppenbarligen har telefonledningen inte dragits till huset från den telefonstolpe som vi trott, d.v.s. inte från stolpen på vår tomt utan från stolpen hos grannen. Suck!

När grävaren insåg att ledningen var av så ringde han sin förman för att få hit nån som kunde laga ledningen. Till min stora förvåning så hade de ledningen skarvad och klar vid lunchtid, jag hade förberett mig på flera dagar utan telefon och internet. Även om avbrottet blev kortvarigt så känns det lite typiskt att vi grävde av telefonledningen när vi grävde för fiber. När fiberanslutningen är klar så kommer vi ju förmodligen att sluta ha telefon genom kopparnätet utan ta den genom fibern istället. Men till dess vill vi gärna ha både telefon och internet.

Nåt som känns lite pinsamt med avgrävningen är att jag höll på med kabelutsättningar inför grävningar när jag jobbade. Jag har beställt och övervakat ett stort antal såna men den här gången så beställde jag bara informationen och sen tror jag att hustrun och jag missförstod varandra. Båda trodde nog att den andre skulle kolla kartmaterialet vi fick. Hade vi gjort det så hade vi sett var telefonkabeln låg, alternativt att vi inte fått nån karta med telefonen inritad. Som det var nu så trodde vi bara att vi visste var ledningarna låg och det blev tydligt att vi inte visste det.stenblock_magasin_buktar

Grävaren lyfte också ut två stenblock som legat under magasinet. Det har runnit in vatten bakom stenarna och sen har issprängning sakta tryckt ut dem. stenblock_magasin_bortaNu lyfte ”vi” ut blocken så att vi kunde rensa bakom dem, en massa boss, grus och halvstora stenar hade fallit ner i utrymmet som bildats när stenarna tryckts utåt. Jagstenblock_magasin_rensat körde bort ett antal skottkärror under eftermiddagen och vi har meddelat grävaren att han kan komma och lyfta tillbaka stenarna.

Idag så hade jag tänkt försöka hinna börja riva ner staketet som ska bytas i en av hagarna men stenarna under magasinet kom i vägen. I sanningens namn så bidrog också det faktum att jag la en del tid på att fila på ännu en pipa till att jag inte hann med staketet. Jag hann dock fålla det andra paret av pilfink_20161003_1de två par jeans jag skulle lägga upp åt en på min praktik. Det första paret blev bra, både längd- och utförandemässigt. Jag har också lyckats ta en del bra bilder på pilfinkarna när de ”dansat” utanför kontorsfönstret. Det har varit en väldig trafik till deras gamla bo. Det är väldigt sent på säsongen att börja boa nu, fast de kanske tänker stanna över vintern och håller på att isolera sitt krypin….. 🙂pilfink_20161003_2rovfagel_20161003_2En lite större fågel stötte jag på när jag gick och tittade till fåren. Av de rovfåglar vi har här så är glador, ormvråkar och tornfalkar vanligast så det är dem jag känner igen. Den här var som en blandning av en glada och en ormvråk men jag vet inte vad det var. Duvhök?rovfagel_20161003_1Till er som följer äldsta sonens YouTube-kanal så kan jag berätta att han efter ett lååångt uppehåll idag la ut en video med det fantasieggande namnet ”Hungry shark”.

Till sist Pirana som varken räds höjd eller nässlor i sin jakt på gräs.pirana_pa_kullen

Var vänlig följ och gilla: