I går invigde vi den nya grillen.grill_ny_invigning_1_20140906_a Det var kanske sista grillningen för säsongen så jag lyxade med en pint stout till maten.ol_myrphys_1_a Det är inte Guinness i glaset utan Murphys,murphys_logga_a jag gillar den bättre. Om det sen beror på smaken eller för att Murphys är från Cork och inte från Dublin vet jag inte.

 

Jag vet dock att jag håller på ”The Rebel county” i de gaeliska sporterna (främst hurling och gälisk fotboll). Cork spelar tyvärr inte i dagens “All-Ireland”-final i hurling på Croke Park i Dublin eftersom de åkte ut i semifinalen mot Tipperary. Mer om hurling här.

hurling_cork_tipp_a_2 gaelisk_fotboll_a

 

 

 

I förmiddags var pojkarna och jag ute och sköt luftgevär. De var riktigt pricksäkra båda två, på knappt tio meters håll kunde de träffa både äpplen och kastanjer (de hade stöd för geväret).luftgevar_apple_kastanj_a Jag kunde inte låta bli att briljera lite så jag sköt (fristående) på ett äpple som hängde på en gren.apple_skottskadat De blev inte alls imponerade utan bara sura för att de sen inte fick skjuta på äpplena på träden.

De äpplen vi inte skjuter luftgevär på har vi börjat samla ihop för att kunna musta på Äppelgården i Slöinge. Egentligen tycker jag att äpplena mest är ett besvär eftersom de hela tiden ska plockas upp alternativt krattas bort. Att klippa gräsetjohan_grasklippning_1_20140906_a innan äpplena är borta innebär t.ex. att hela gräsmattan blir ett enda kladd av mosade äpplen som lockar till sig insekter och sniglar.

Hönsen uppskattar äpplena mer än vad jag gör just nu. Nåt som de dock uppskattar ännu mer än nedfallna äpplen är matrester.hons_matrester_20140907_a De blir alldeles till sig när jag kommer ut med matrester till dem. Det märks att de tycker att de då får nåt som är godare än deras vanliga foder.

I fredags så nämnde jag att jag köpte en tweedkavaj på Emmaus (till en granne) som såg ut att vara i samma tyg som en kavaj jag köpt på Irland. Jag la kavajerna bredvid varandra och de är olika skurna men tyget är identiskt. Lite häftigt tycker jag (men jag får kanske stämma av med grannen om vi ska på samma fest).kavajer_samma_tyg_nara_2_ab

Var vänlig följ och gilla: