Det är inte ofta som jag har jeans på mig när jag är iväg på praktik eller liknande. I dag så hade jag dockjohan_jeans_kavaj_corneliani_2 mina svarta Levi´s 501. De är så snygga att jag borde ha dem oftare. Till jeansen hade jag en kavaj som jag inte heller har så ofta, det är en Corneliani och den är också så snygg att den borde användas mer än vad den gör. Idag så blev i varje fall både jeansen och kavajen luftade (och de svarta bootsen).

Ungarna hade ett glatt återseende i går men det tog inte lång tid innan de fatolj_lammskinn_ablev osams om nåt. Jag minns inte riktigt vad det var om men jag tror det gällde nåt trivialt som vem som skulle sitta i fåtöljen i vardagsrummet. När de väl börjat träta så blir de sen osams om precis allt. Jag satt framför datorn och skrev gårdagens blogginlägg när de drog igång. Jag hade hörlurar med musiken från bloggen på och ju mer de bråkade ju högre drog jag upp volymen. Alexanderhugget (från hustruns sida) som löste problemet hette film, eller det löste nästan problemet för det tog en stund innan de kunde enas om vad de skulle titta på.

Vi har fått hästar i intill huset, i hagen som kallas för ”Kålalyckan” (jag tror att hagen långt tillbaka i hastar_kalalyckan_20151102tiden var vikt för potatis och grönsaksodling). Jag tycker det är väldigt trevligt att ha hästar inpå gården, nu hoppas jag bara att vi ska få några i stallet också.

För drygt en vecka sen så fick jag ett brev från AMF med anledning av att jag pensionssparar där. Brevet var helt obegripligt för mig, jag förstod inte om det var en ren information eller ett försök att få mig att ändra mitt sparande. Jag la brevet åt sidan med en tanke om att jagAMF_20151102 skulle blogga om det. Det dök dock hela tiden upp andra saker att skriva om, så brevet kom inte in på bloggen. Efter några dagar så föll det ur minnet på mig. Nu har det blivit aktuellt igen eftersom jag blev uppringd av en som gjorde en marknadsundersökning åt AMF. Han ville veta hur jag uppfattat brevet! Jag brukar sällan delta i undersökningar när jag blir uppringd men eftersom det här brevet var så obegripligt formulerat så kunde jag inte låta bli att svara på frågorna i undersökningen. AMF fick inte ihop många poäng.

kavaj_harris_armar_langningI morse så drog jag igång ett nytt syprojekt. Jag ska länga ärmarna på en av de kavajer i Harristweed som jag köpte på Kupan i januari. Den här kavajen har jag använt fast den varit lite kort i ärmarna men för att jag ska känna mig mer bekväm i den och kavajen ska användas mer så länger jag ärmarna lite.

I det blivande köket så pågår golvläggningen för fullt. Det kommer bli ett väldigt snyggt golv när allt är klart. Det hade varit kul att kunna golvlaggning_20151102återanvända brädorna från det gamla golvet men bitvis var det så lappat och lagat att det inte gick att använda, så det fick bli ett nytt. Vi har sagt till byggarna att de ska skriva namn och datum under en av brädorna. Vi tänker också lägga ner en liten ”tidskapsel” med några foton på huset och vi som bor här. Om det här golvet också får ligga paket_20151102hundra år så kan det bli en kul överraskning för dem som lägger om golvet på 2100-talet.

När jag kollade posten idag så var det en drös med grejor till mig, två klockor, en bok och en avi om att det finns ett paket att hämta på Konsum (troligen en bok till). Rena paket_oppnade_20151102julafton, dessutom så hade jag köpt en tweedkeps på Kupan. Kepsen är rätt 70-talig men det är kavajen jag har på mig också. Även jag är väl att betrakta som en johan_selfie_keps_20151102produkt av 70-talet, född i december -69. Jag minns i varje fall betydligt mer av 70-talet än jag gör av 60-talet. 🙂

Var vänlig följ och gilla: