Lasaros-glasögon

I augusti 2018 bloggade jag om att mina runda träningsglasögon gått sönder efter nästan 30 års användande. Just då hade jag dem inte så mycket till träning (eftersom jag knappt tränade alls) utan mest när jag gjorde sysslor här hemma. När jag nu kommit igång med löpningen så har jag saknat mina runda brillor, jag har använt ett annat gammalt par glasögon i stället men jag har inte riktigt trivts med att ha dem som springglasögon. Så när jag i tisdags var in till Halmstad passade jag på att köpa UV-lim för att försöka laga de runda glasögonen. UV-lim är ju lim som härdar direkt när man belyser det med ultraviolett ljus och enligt reklamen ska det bli starka lagningar som kan hålla ihop saker som gått tvärt av – typ mina gamla glasögon. En tub, inklusive lampa, kostade 80 spänn på Jula så jag tyckte det var värt ett försök. Igår gav jag mig på att laga glasögonen, det blev inte så snyggt men jag fick ihop glasögonhalvorna. I morse testade jag att ha dem när jag tog ut hästarna och mockade och glasögonen höll. Återstår att se om de håller under löpning också men det känns lite som att de återuppstått från de döda. Den snygga mössan jag har på fotot är min vintermössa och den kommer från Agrias ponnyklubb, vad det nu kan vara. Varm och go är den i varje fall.

Själv har jag nästan också återuppstått som Lasaros – i går var jag riktigt seg och hängig och det kändes som att jag hade en dunderförkylning på gång. Idag är jag dock mycket piggare och känner mig i stort sett frisk och jag har dessutom en teori om vad det är som orsakat tillfrisknandet. För ungefär ett år sen bestämde jag mig för att göra (ännu ett) försök att gå ner i vikt så jag började undvika kolhydrater i form av potatis, ris m.m. och äta färska grönsaker istället. Jag försökte också dra ned på mängden mat jag åt. Det är ingen LCHF-diet men den är betydligt energifattigare än hur jag åt innan. Dieten fungerade och under våren och sommaren gick jag ner en del i vikt och efter att jag började springa så har jag gått ner lite till. Trots att löpningen gör att jag förbränner mer energi så har jag inte ändrat mitt ätande utan jag har kört på med min lågenergidiet. Jag tror att gårdagens förkylningssymptom kan ha kommit sig av energibrist och eftersom jag alltid äter mycket kolhydrater (i form av vanlig mat men även i form av glass) när jag är förkyld så tillgodosåg tröstätandet kroppens energibehov och jag piggade på mig. Det uppstod en liknande situation för nån vecka sen då jag kände mig ruggig och tung i huvudet en dag, åt mycket för att sen vara pigg dagen därpå.

Jag var inte bara förkyld i går jag var skadad också. När jag skulle ta av mig gummistövlarna så krampade det till i höger vad och sen var jag öm i den under hela dagen. Även den är bra idag så förhoppningsvis var det inget allvarligt.

Vi har franskt tema på vårt Netflix-tittande för tillfället. Just nu ser vi ”Klättringen” och dessförinnan såg vi ”Välkommen till Marly-Gomont”, båda två tillhör kategorin feel-good och är helt klart sevärda.

 

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/lasaros-glasogon/
Twitter
INSTAGRAM