Röda Korset i Halmstad hade utförsäljning för att bli av med kläder från vintersäsongen i lördags. Nu har de fått in vår/sommarkläderna i butiken och igår var 17-åringen och jag där för att försöka hitta en jeansjacka till honom. Ja, han kan handla kläder själv, jag behöver inte vara med men Röda Korset ligger lite avsides så han behöver skjuts för att komma dit (och jag behövde en ursäkt att åka dit….)

 

Sonen hittade en jeansjacka, faktiskt en sprillans ny – etiketten satt kvar. Jackan kostade bara 65 kronor så den var ett fynd även fast jag ska justera den lite – den hade prefabricerat slitage och jag ska snygga till det lite. Sonen köpte flera jeansrelaterade saker, ett par Levi´s 501 (40 kr) och en jeansskjorta (90 kr). Själv köpte jag en rock (regntät enligt tillverkarens reklam från 60-talet…) Rocken är av märket Akvarex och gjord av Trelleborgs gummifabrik och när jag googlade det så fick jag upp bilderna nedan (de under mig). Av texten framgår att företaget slutade tillverka civila plagg 1969 så rocken är minst lika gammal som jag.

På Röda Korset så hittade jag även två gamla bekantingar, d.v.s. plagg som jag redan har. Det var en kavaj och en rock. Kavajerna var visserligen från olika tillverkare men tyg och snitt verkar vara detsamma. Jag har min kavaj på fotot nedan. Vad det gäller rockarna så är min ljus medan Röda Korsets var mörk men bortsett från färgen så är de identiska, samma materialblandning och båda är sydda i Östtyskland. Igår såg jag ett foto på Instagram som fick mig att fundera på om jag kunde trixa lite med foton med hjälp av det rudimentära bildbearbetningsprogram jag har i datorn. Jag testade lite och några saker kan jag göra, första bilden tycker jag blev riktigt bra.Min träning har hackat lite den senaste tiden, inte så att den inte blivit av men jag har inte fått in den (huvudsakligen cykel – LITE löpning) i mina rutiner vilket resulterat i att jag fått klämma in den sent på dagen vilket inte är optimalt för mig, varken fysiskt eller psykiskt. Igår kom jag dock loss rejält och cyklade på förmiddagen, sprang och högg ved på eftermiddagen. Hade en skön känsla i kroppen hela kvällen – tyvärr ersattes den av myrkrypningar och benryckningar när det blev dags att krypa till kojs. Efter ett tag somnade jag i varje fall.

 

Till sist två starka vårtecken!

Var vänlig följ och gilla: