Nioåringen och jag är ensamma hemma över helgen eftersom hustrun och 12-åringen åkt till London, de har rest dit tillsammans med hustruns mamma och syster med dotter. Svärmor brukar ta med pojkarna och deras kusiner på olika resor varje år och vanligtvis sker resorna inom Sverige men i år blev det en lite storslagnare resa för de äldre barnen, så för att underlätta för svärmor följde min fru och hennes syster också med – de var verkligen inte ovilliga att göra den uppoffringen.

Helt ensamma över helgen blir vi dock inte eftersom en kompis till 9-åringen kommer hit för en övernattning på lördag. Sonen har sett fram emot besöket hela veckan och när han får veta att killarna ska äta middag på Wild west steakhouse i morgon så kommer han förmodligen att gå i spinn. Det är inte jag som ska ta med grabbarna dit utan besökarens mamma, jag hade inte orkat med ett sånt evenemang.

Jag utnyttjade vårsolen idag till att spela in en pipvideo i skogen och på vägen ut så stötte jag först på en trött häst och sen på några pigga myror. Gott att se att myrorna vaknat till, ännu ett vårtecken!

Vårsolen till trots så är dagens händelse ändå att jag äntligen lyckats avluta ett sömnadsprojekt jag inledde i höstas. Det var inget komplicerat, bara två västar som jag skulle sätta varsin kil i ryggen på, men det har ändå dragit ut på tiden. Idag satt jag och var håglös på förmiddagen när jag kom att tänka på västarna och jag kunde faktiskt uppbåda kraft nog att få dit båda kilarna. Allt förberedande arbete var redan gjort så jag behövde bara nåla plaggen och sy men det har länge känts som en omöjlig uppgift men nu är det i varje fall gjort.

Var vänlig följ och gilla: