Nyårsafton var relativt lugnt. Jag tränade en stund på förmiddagen och var sen och handlade med minstingen. Han har verkligen ”myror i brallorna”. Han står nästan aldrig still utan rör sig hela tiden. Även när han står på samma plats rör han sig, då hoppar han upp och ner. Vi har också noterat att han måste ha en direktkoppling mellan hjärnan och munnen – allt han tänker verkar han säga. På lördag kommer storebror hem och då får han sin bästa kompis tillbaka. Det blir nog skönt för alla här hemma.

För att hålla mig sysselsatt på Nyårsafton föreslog min terapeut at jag skulle laga en trerättersmiddag. Jag lagar mat väldigt sällan i vanliga fall. Orken saknas och jag blir stressad av det. Hade jag varit tvungen att stå för matlagningen jämt så hade det blivit ”kvällsfrukost” (fil och mackor) de flesta dagarna i veckan.

I går lagade jag i varje fall mat. För att slippa stressen att behöva laga mat och följa ett recept samtidigt, hittade jag på egna rätter. Jag kan improvisera då. Menyn blev:

Bacontäckta pilgrimsmusslor på en lökbädd med smak av chipotle och persilja

Nötig gryta på fläskfilé med paprika och svamp med klyftpotatis (det nötiga var nötter, inte nötkött)

Glass i stora lass” (fyraåringen och jag shoppade loss hos SIA häromdagen)

Till förrätten drack vi alkoholfritt mousserande vin och till huvudrätten drack jag ale och min fru cider. Pojken drack äppelmust på egna äpplen.

Maten låter tyvärr bättre än den smakade. Förrättenpilgrimsmusslor_steks_a blev ok men jag hade i chipotlepastachipotle_pasta_a i grytan och jag var lite för generös med pastan. Lilleman tyckte det var alldeles för stark och min fru och jag tyckte det var i starkaste laget. Om jag lagar det igen så vet jag att jag ska hålla igen lite med chipotlen.

Vi hade ett eget litet inomhusfyrverkeri också. Pojken fick tända några tomtebloss.tomtebloss_hemma_a_omgjord

Min fru och jag tittade lite på tv och la oss tidigt. Vi vaknade vid tolvslaget av smällarna när folk började elda upp pengar. Tittade på en stund och sov sen in det nya året.

Var vänlig följ och gilla: