Jag tror aldrig jag kommer att tröttna på utsikten från vårt köksfönster, den är verkligen fantastisk! Jag har redan lagt ut massvis med bilder av den på bloggen men här är några till, tagna i morse.Ibland är det skönt att få nåt mjukt och varmt i handen, t.ex. om man ligger sked och lägger handen på hustruns ena bröst (bröstet i rubrikbilden är från nätet) men andra gånger kan det vara riktigt obehagligt med nåt varmt och mjukt i handen. Jag råkade ut för det senare igår när jag skulle ställa in grillen i pannrummet. Jag drog grillen med ena handen samtidigt som jag baxade upp porten till pannrummet med den andra när jag kände nåt mjukt och varmt i porthanden – där ska inte finnas nåt mjukt och varmt! Jag ryckte undan handen och då flög en fladdermus iväg! Det har suttit fladdermöss på pannrumsporten tidigare men aldrig på den halvan som jag öppnar. Fladdermusen tog ett varv runt äppelträden innan den for iväg mot skogen. Jag hoppas den hittade nån annanstans att sova.

 

Jag har nästan alltid kameran med mig när jag är ute, så även denna gång och jag lyckades faktiskt fånga fladdermusen på bild. Fladdermusen (som för den oinvigde skulle kunna tas för en fågel) ser väldigt stor ut på fotot men det är eftersom djupet i bilden är otydligt, träden i bakgrunden står långt bort och fladdermusen är relativt nära mig.

 

Jag fotade en hel del när jag var nere i Viadal och hejade på ultralöparna förra veckan och nu har några av fotona hamnat i media. Annlill Permats från Dalarna har blivit omskriven i Falu-Kuriren och Dala demokraten (samma artikel) illustrerad med mina foton. Klicka HÄR för den artikeln. Allas vår Bosse Pelander dök upp i Aftonbladet med bilder jag tagit. I papperstidningen har de verkligen fläskat upp en av bilderna medan de i den digitala versionen är lika stora. Klicka HÄR för den digitala versionen.

Sen har jag sett mina bilder på några utländska hemsidor också där Bosses prestationer väckt uppmärksamhet. Där har de inte skrivit ut mitt namn men Bosses är ju med och det är ju huvudsaken.

 

Tyvärr får jag inget betalt för bilderna som tidningarna använt. Jag vet inte vad som hänt om jag sagt att jag ville ha det? Jag misstänker att de tagit nån annans bilder då även om mina givetvis var bäst! 🙂 Nu när jag fått in foton i riksmedia så får nästa mål bli att jag ska få betalt för dem också.

 

När jag stack ut på min löprunda i förmiddags så möttes jag av en tråkig syn, en bit bort längs vägen låg en trafikdödad ekorre. Den var knappt skadad, måste ha fått en smäll mot huvudet och inte hamnat under däcken på bilen. Jag kunde inte låta bli att fota ”Kurre” så jag spurtade hem och hämtade kameran, tog några bilder och sprang hem med kameran igen.Såhär års börjar fjärilarna bli lättare att fotografera, i början av sommaren så lyfter de direkt när jag närmar mig men på sensommaren sitter de kvar och låter sig plåtas. Jag har noterat det flera år så det sker verkligen en beteendeförändring i augusti. Nedan är två fjärilsbilder jag tog igår.Nu när skörden och höstbruket har kommit igång så börjar det åter finnas åkrar där jag kan låta Sigge springa av sig lite. Han sätter verkligen fart när jag lossar kopplet. Det var dock inte så mycket fart på honom i eftermiddags. Han var till veterinären och vaccinerades och alla intrycken där tror jag tog på hans krafter för han låg utslagen på köksgolvet en lång stund när vi kom hem igen.Betty var också rätt utslagen när Sigge och jag kom från veterinären trots att hon varit hemma hela tiden.

 

Var vänlig följ och gilla: