Sen jag blev klar med vedhuggningen har jag inte kört nån fysträning, tanken var ju att röjsågen skulle ersätta yxan som träningsredskap men det är för torrt i markerna för att röja björnbärsbuskar (kor och kalvar kämpar dock på med buskarna – se foton på slutet). För att träna lite fys så körde jag därför några ronder på säcken i går och idag har jag träningsvärk i övre delen av armarna/nedre delen av axeln. Jag tror att det är deltamuskeln som ömmar.

 

Idag åkte hustrun iväg på tjänsteresa några dagar och jag skjutsade henne till tåget i Falkenberg. På väg hem så stannade jag till på SIA i Slöinge och köpte lite glass, bland annat SIAs återvunna glass…. Det är glasstrutar som de gjort på slattar av råvaror som blivit över i den vanliga produktionen. Glassarna är jättegoda (den ena med hallonsylt och den andra med pekannöt och citron) och kan bara köpas i butiken i Slöinge.

 

Med hustrun bortrest är det bara jag och grabbarna hemma och det kan bli lite av en utmaning för mig eftersom de är lediga och därför hemma på dagarna. Att ha barnen hemma rubbar, om inte mina cirklar så i varje fall mina rutiner. Förhoppningsvis ska jag, till skillnad från Arkimedes, överleva situationen.

 

Jag har beklagat mig över att jag inte lyckats fota steglitser och rödstjärtar men igår fick jag till två anständiga bilder av en rödstjärt i ett av våra äppelträd. De kan bli bättre men fotona är oerhört mycket bättre än de jag lyckats ta tidigare.Nåt annat som flugit mycket här och som jag fotat på långt håll är brandflyget. I varje fall tror jag att det är brandflyget för de passerar vid samma tid och i samma riktning varje dag och planen är för små för att vara passagerarplan. Det är antingen en gul SAAB Safir eller en vit och blå Piper Warrior. SAAB:en är från 1959 och Pipern:n från 1977 enligt den info man får upp om man googlar beteckningarna. Till sist några kor och kalvar (klickbara).

Var vänlig följ och gilla: