I morse ringde jag vårdcentralen I Getinge och fick en läkartid en timme senare, med samma läkare som jag i fredags blev inbokad hos den 12:e juni. Besöket på vårdcentralen blev dock ingen hit….. (trots min avslappnade men ändå välklädda utstyrsel). När jag kom dit så förstod jag snart att de hade nån sorts datastrul, viss personal kom tydligen inte in i vårdcentralens datasystem. Det visade sig att det innebar att läkaren jag skulle träffa inte fick besked om att han hade en patient inbokad klockan 9. Det fick han först när jag vid halv tio frågade i receptionen när läkaren skulle dyka upp. Hon i receptionen gick då och sa till honom.

 

Väl inne på hans rum så fortsatte han att inte imponera (jag har träffat honom tidigare och då var han helt ok). Han uppvisade en stor okunskap om medicinen jag äter mot ”restless legs”, Oprymea. Trots att han satt med FASS uppe på datorn framför sig hade han inte koll på maxdosen utan jag fick plocka fram Fass på min mobil och visa honom….. Han sa att maxdosen för Oprymea (oberoende av behandling) är 3 mg medan den i själva verket är 0,54 mg för ”Restless legs” (enligt FASS.se). Överskrider man den vid ”Restless legs” så riskerar symptomen att förvärras.

 

Det hela slutade med att han sa att han ska skriva ut en medicin till, Gabapentin , som jag ska ta vid sidan av Oprymea. Jag hoppas verkligen att den hjälper för jag är i dålig form p.g.a. ryckningarna just nu. Gabapentin är släkt med Lyrica, en medicin jag tagit som psykofarmaka och tyckt var läskig eftersom kroppen blev så beroende av den – glömde jag att ta den en dag blev jag kraftigt illamående, men Gabapentin ska vara en snällare variant. Ska jag vara ärlig så är jag beredd att börja äta Lyrica igen om det skulle hjälpa mot myrkrypningarna….

 

Idag kom min nygamla kamera och det tog ett bra tag innan jag fick allt att fungera men nu kan jag ta bilder och plocka ut dem ur kameran i ett format som jag kan se på datorn. Det finns en massa finesser inbyggda i kameran och vi får se om jag har tålamod att läsa manualen för att lära mig dem. Här är i varje fall en av de första bilderna jag tog idag samt en Större hackspett fotad med mobilen igår.Avslutningsvis – Jag har stora reservationer mot delar av det parti jag en gång representerade. Störst mot partiledaren så jag kunde inte låta bli att göra om Centerns valaffisch med den store ledaren.

 

Var vänlig följ och gilla: