Vi har fått väldigt mycket regn de senaste veckorna, det är plaskblött och geggigt i delar av trädgården och kring grinden i hästarnas vinterhage. Än så länge så klagar jag dock inte på regnet, vi behöver varje droppe vi kan få till grundvattnet. Sommaren var ju snustorr och under hösten och vintern har det inte kommit mycket nederbörd.

Det var hyfsat varmt ute i går, 5-6 grader, men regnet gjorde att jag satt inne på kontoret/drängkammaren och rökte min pipa på eftermiddagen. Jag noterade då att en traktor med en tunna för flytgödsel körde fram och tillbaka på vägen utanför huset. Jag blev förstås nyfiken på om nån verkligen försökte trotsa vädret och markfysikens lagar genom att sprida gödsel när marken är vattenmättad och rimligtvis inte kan ha nån bärighet men efter lite funderande kom jag fram till att det måste handla om flytt av gödsel mellan gödselbrunnar på två olika gårdar. Jag gissar att mottagaren var en av våra närmsta grannar men jag är osäker på vem avsändaren var, den gården kan inte ligga så långt bort eftersom traktorn kom ganska tätt men det var en John Deere och det är mest Massey Ferguson häromkring.

En annan sak som jag tittade på medan jag satt med pipan var YouTube-videosar och bland alla jag hann se så var det en från Ole´Pops som stack ut. Han levererade ett gäng hemsnickrade truismer.

Jag visade klippet för familjen men de var inte lika roade som jag, hos dem genererade det mer leenden än de höga skratt Ole´Pops fick av mig.

Idag är en sån där dag när jag trots god nattsömn vaknade oerhört trött. Jag tog mig upp i morse och gjorde morgonsysslorna men tröttheten hängde kvar. Jag vet inte hur ni blir när ni är trötta men jag blir i varje fall irriterad och grinig, vilket gick ut över hustru och barn. Trots det så kom hustrun och jag ut på en tur med Pirana under förmiddagen, det var lite kyligt på kuskbocken men annars blev det en trevlig sväng. Efter körningen tog jag kameran och gick en runda i trädgården och fotade vårtecken och annat. Bilderna blev inte så bra som jag hoppades på men tre platsar ändå på bloggen.På eftermiddagen gick jag och Betty en sväng i skogen. Vi kunde då konstatera att det den sista tiden dykt upp väldigt mycket skrap-/bökmärken i marken. Jag hoppas att det är rådjuren som skrapat upp dem och att det inte är vildsvin i farten, några såna vill vi inte ha här.

Var vänlig följ och gilla: