När jag klev ur sängen i morse så hörde jag att det var ett väldigt skrikandes och pipandes på hästarna i stallet. Jag skyndade mig ut för att se om det hänt någonting och det hade det verkligen. Oväntat besök i form av en Shetlandsponny. Hon hör hemma hos grannen men hade tydligen beslut sig för att se sig om i världen och på den resan stannat till i vårt stall. Hon var hur snäll som helst och jag kunde ta henne, sätta på en grimma och stoppa in henne i en box tills grannen kom och hämtade hem henne.Efter att jag cyklat mina backintervaller i förmiddags så tog jag en omväg hem och njöt av sommarvädret. När jag trampade hemåt så fick jag luktminnen från somrarna hos farmor och farfar i Finland när jag var liten. De lukter som jag upplever som finska är egentligen lukten av landet, mognande sädesfält och vallar i blom. Jag är inget stadsbarn men vid sidan om somrarna i Finland så var jag ändå inte ute i ”spenaten” särskilt mycket. Landsbygdslukt har därför blivit Finlandslukt för mig.

Idag är tyvärr en sån där dag då jag är väldigt orolig och har nära till ångestattacker utan att säkert veta vad de beror på. Jag tror dock att det kan hänga ihop med Piranas fång som inte vill bli bättre. Vi hade veterinären här och han satte in en ny medicin men jag är orolig för hur det här ska sluta. Förlorar vi en häst till så är jag nog färdig med hästeriet.

Nog med dystra tankar. I går när satt jag med fåren under eken så visade sig återigen en kanin. Precis som den förra så var den här plötsligt bara där, sittandes alldeles öppet. Jag gjorde också förnyade försök att fota blomflugor men resultatet blev bara marginellt bättre än sist. Nåt annat som jag fotade (på långt håll) när jag var hos fåren var en brun kärrhök som slog på någonting på backen.När jag satt med fåren så rökte jag min senaste pipskapelse, en grön sak som är väldigt snygg, även om den tyvärr sprack lite under tillverkningen (syns inte på fotot).Dagens avslutande bilder kommer här.

Var vänlig följ och gilla: