I natt kunde jag inte sova, lite typiskt med tanke på att jag var skittrött under större delen av gårdagen. Sömnsvårigheterna hängde nog ihop med att jag under eftermiddagen gav efter för tröttheten och sov ett par timmar. Sånt straffar sig.

När jag inte kunde somna så gick jag upp och satte mig vid datorn och tittade på några pipfilmer. Inspirerad av dem, och av det faktum att många (med mina mått mätt) sett min film om hur svårt jagpipfilm_o_depression hade att få fyr i pipan, så gjorde jag en ny pipfilm. Den här gången om ingenting särskilt, jag ville bara visa upp hur det kan se ut när jag röker och nämna några ord om hur jag mår. Filmen som sådan blev väl ok men den var seeeg, dels beroende på att jag inte hade förberett vad jag skulle säga och dels för att jag nog var påverkad av sömntabletten jag tagit (även om den inte räckte för att få mig att somna). När jag tittade på filmen i natt så insåg jag att den var lite seg men jag tänkte att det inte störde så mycket så jag laddade upp den på YouTube och la även ut den på Facebook. Efter det så kunde jag somna.

När jag vaknade i morse så kände jag dock att det blev lite för personligt för mig att ha den på Facebook så jag tog bort den. Jag är gärna personlig på bloggen men Facebook är nåt annat, jag vill inte vara öppen på samma sätt där. När jag tittat på filmen under dagen så insåg jag att den nog var i segaste laget så jag plockade ner den från YouTube också men jag gillade idén med att filma piprökningen rakt upp och ner så jag gjorde det i kväll igen. Den här gången så försökte jag hålla ett rappare tempo i talet och undvika de långa tystnaderna som jag har som ovana att lägga in mitt i en mening. Den nya filmen kan ses nedan, den blev lång men det tar tid att prata och fippla med en pipa samtidigt.

Semestertider är tyvärr svår tider för mig. Jag hittar inte mina rutiner och tappar strukturen i tillvaron.atervinning_ett_lass Jag blir lika ledsen varje år det inträffar, jag vill ju må som bäst när jag kan umgås med familjen inte som sämst. När det är så här kan små saker dra igång stora reaktioner hos mig. I förmiddags så fick jag t.ex. massvis med skuldkänslor när jag efter promenad och träning i hallen mötte ett lass på väg till återvinningen. Att åka till återvinningen har funnits på min ”borde göra-lista” länge men jag har inte orkat ta tag i det. Tack och lov så styr hustrun upp saker här hemma när min dådkraft fallerar men det ger mig ofelbart ett väldigt dåligt samvete, ett samvete som sen är en bra grogrund för ångest.

Avslutningsvis dagens naturbilder:fjarilar_2_20160717svala_skogsgard_1svala_skogsgard_2kor_korsar_vagen_1kor_korsar_vagen_3blomflugor_fibbla_1

Var vänlig följ och gilla: