Det har kommit mycket regn det senaste dygnet. När jag lämnat barnen på dagis och skolan i morse så kunde jag inte låta bli att ta ett kort på den gamla stenbron i Getinge.oversvamning_getinge_5_a Suseån har stigit rejält. SMHI har lovat mer regn så den kommer säkert stiga lite till. När det regnar på det här viset är jag väldigt glad att vi bor på en kulle. Även om det kommer mycket regn så rinner det undan här.

Jag ska försöka ta mig ut och springa under förmiddagen. Jag räknar med att bli blöt både från insidan och från utsidan. Det regnar inte oavbrutet som det gjorde i går men uppehållen är inte långa. Jag ska också försöka sätta lite stängsel idag (om inte regnet tar i ännu mer). Jag plockade ner en del stängsel inför vedklyvningen (så vi skulle komma in med traktorer och klyv i hagen). Nu ska vi förhoppningsvis släppa hästar i den hagen till helgen så då måste stängslet upp igen. Efter så mycket regn borde det vara lätt att få ner stolparna, marken måste vara rejält blöt och mjuk. Vi har det dessutom ganska stenfritt i våra hagar så kan jag bara trassla ut eltrådarna så tror jag att resten går som hejsan.

Äldsta pojken började andra klass i dag. Jag trodde att föräldrarna förväntades vara med på första lektionen, när fröken hälsar välkommen och frågar hur sommaren varit och allt det där. Jag var därför lite stressad på morgonen, jag inte är riktigt bekväm i den typen av sammanhang. Eftersom jag inte hade riktig koll på var barnens regnkläder fanns blev vi dessutom lite sena. Sånt gör ju mig inte mindre stressad. Barnen samarbetade i varje fall och det underlättar saker och ting avsevärt.

Vi kom till skolangetingeskolan_a precis när det ringde in men när jag kom upp till klassrummet så märkte jag att det bara var några enstaka föräldrar där och de lämnade bara sina barn och gick. Så jag gjorde samma sak, en kram och ”Ha-det-så-bra-vi-ses-i-eftermiddag”. Sonen verkade nöjd med det (och jag var definitivt det).

Var vänlig följ och gilla: