Trettonåringen och jag är ensamma hemma i helgen eftersom både hustrun och äldste sonen är I Uppsala. Hustrun är där för att hon flyger till USA i morgon och sonen besöker Försvarets tolkskola (det var priset i den språktävling han och en klasskompis vann i våras). Sonen åkte upp redan i går och sov på Uppsala garnison natten till i dag (på ett logement) men i natt ska både han och hustrun sova hos den av mina systrar som bor i lärdomsstaden.

När jag släppte hustrun vid tåget i Falkenberg så passade jag på att svänga inom Röda Korsets secondhand-butik. Det resulterade i ett par kängor (helt oanvända) och i min allra första Stetson! Jag har gott om hattar men jag har inte haft en hatt från det ikoniska märket förrän nu. Det är en Trilby och inte riktigt min stil men jag började genast experimentera med olika utstyrslar som skulle passa den. Fotot nedan är på den bästa jag kom på. Som ni ser finns fotot i två versioner, ett med mina nya glasögon och ett med mina gamla. De senare passar mycket bättre till den utstyrseln.Innan hon for norrut så promenerade hustrun och jag med hundarna i morse och i en av hagarna så såg vi svamp som påminde om Stolt fjällskivling. Jag tror dock inte att det var den Stolta sorten utan Rodnande fjällskivling. Helt säker är jag dock inte för jag är verkligen ingen mykolog utan har bara googlat runt och kollat. Svampen ska inte förtäras så det spelar ingen roll om jag har rätt eller fel.

När jag har gått själv med Sigge så har vi sett nån slags liten vadarfågel på en åker (beklagar de dåliga fotona). Jag vet inte vad det är men tror att det är nån slags snäppa, kanske rent av en ung brushane (nu gissar jag vilt).Igår blev jag klar med att länga ärmarna på kavajen jag hållit på med. Medan jag sydde så kom jag på att jag har en liknande kavaj som jag lagt undan för att ha som ”jobbekavaj” när min nuvarande ger upp. Jag plockade fram den undanhängda kavajen och jämförde med den jag sydde på – de är lika men ändå väldigt olika. Jag kunde inte låta bli att sätta ihop en utstyrsel med den undanhängda kavajen, den blev ganska färgglad och kröntes av en relativt avancerad slipsknut (Eldridge). Jag är så pass nöjd med resultatet att jag inte längre vill använda kavajen som jobbekavaj, den får bli en vardagskavaj istället. Slagen är visserligen väldigt långa på den men det ser ändå okej ut till den utstyrseln jag satte ihop. Nu måste jag dock gå igenom mitt kavajbestånd och se vilken jag ska degradera till jobbekavaj. Dagens i-landsproblem….

Var vänlig följ och gilla: