Jag och barnen har varit i Heberg och handlat skor till dem. Heberg är verkligen en håla men de har en sko- och klädbutik som här hemma kallas för ”Netto i Heberg” (ingen koppling till livsmedelskedjan) men som egentligen heter ”Falkenbergs netto”. det är en butik som jag länge ringaktat men kommit att omvärdera. Jag trodde länge att det var en sämre, och mindre, version av Gekås men när jag väl kom dit så upptäckte jag att det faktiskt var en bra och billig butik som inte gav mig dåliga vibbar liknande dem jag får i Ullared. Det som fick mig att omvärdera min syn på butiken var deras herravdelning, de har inte mängder av moderiktiga märkeskläder i kanonfina kvalitéer men de har ett hyfsat varierat utbud av herrkläder, i vad som verkar vara anständig kvalité. Kläderna är inte skurna enligt det rådande herrmodet men det tycker jag bara är bra eftersom jag tycker att dagens mode får män att gå runt i för små kläder (fast pendeln har nog börjat svänga mot det lite ledigare nu). Jag är mer för det lite rymligare, och mer konservativt skurna, och de verkar de vara i Heberg också. En annan bra sak med ”Netto i Heberg” är att de säljer hattar, på vintern har de filthattar och nu hade de stråhattar i flera olika modeller. Alla butiker som väljer att saluföra hattar i detta kepsbärande tidevarv är värda en eloge tycker jag! Ska jag säga nåt negativt om deras utbud så är det att de hade så mycket kortärmade skjortor. Jag tycker kortärmade skjortor är ett otyg som ser larvigt ut på alla som fyllt tolv eller mer.

Pojkarna och jag hittade skor (och även t-tröjor) till dem och det utan att nån av oss fick något som ens liknade ett sammanbrott, bara det är en stor händelse när det gäller att köpa skor och kläder med dem. Det som dock var det allra bästa med butiksbesöket var min känsla efteråt, det kändes som om jag gjort något som gav ”föräldrapoäng” men även avlastade hustrun. Vanligtvis är det hon som handlar kläder till barnen medan jag stannar hemma efter att jag skyllt på mina klena nerver. Det må vara att jag är nervklen men den här gången klarade jag i varje fall av att åka och handla kläder med sönerna. Eftersom jag ser glaset som halvtomt och inte halvfullt så kom det dock lite negativa tankar efteråt, tankar om att det är ganska patetiskt att jag tycker att jag gjort nåt bra och tagit ansvar bara genom att handla lite med barnen. Den insatsen är ju marginell i förhållande till det jobb hustrun tvingas lägga ner på att få den här familjen att fungera.

Vädret idag var inte så fint som jag förväntat mig, det kom faktiskt lite regn i förmiddags, men jag sparkade ändå igång gräsklipparen. Jag slirade lite i nån backe men på det stora hela gick premiärklippningen bra.

En premiär som passerat obemärkt på bloggen är årets första svala. När vi var ute och körde med Pirana i söndags så fick vi syn på en, inte här hemma utan borta vid en granngård men svalan flög över våra marker så den kvalificerar sig ändå som årets första. Svalorna som häckar i stallet är inte så tidiga så det dröjer nog en vecka eller två innan de dyker upp.

Var vänlig följ och gilla: